Talas’ın tarihi mekanları gelinlik giydi

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Kayseri’nin tarihi dokusu, tabiat ve kültürel varlıklarıyla zengin ilçesi Talas’ı beyaz gelinlik gibi süsledi.

Google Haberlere Abone ol
Talas’ın tarihi mekanları gelinlik giydi

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Kayseri’nin tarihi dokusu, tabiat ve kültürel varlıklarıyla zengin ilçesi Talas’ı beyaz gelinlik gibi süsledi. Ortaya kartpostallık manzaralar çıktı.

Etkisini giderek artıran yağışlı hava nedeniyle, Talas’ın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye yükselirken, ilçe merkezindeki tarihi dokular ise beyaz örtüyle kaplandı. 100 yıl öncesinin Osmanlı sokağına dönüştürülme çalışmalarında sona gelinen Ali Saip Paşa Sokağı, Yaman Dede Camii, Yaman Dede Kültür ve Sanat Merkezi ve Okutan Konağı gibi tarihi yapılar, yağan karla birlikte beyaza büründü.

Bir taraftan karla mücadele ettiklerini, diğer yandan karın tarihi dokuyu gelinlik gibi süslediğini belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas'ın kış manzarasının da ayrı bir güzel olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, 23 araç ve 138 personelle 3 vardiya halinde yapılan karla mücadele çalışmalarının yanında, tarihi doku ve beyaz örtüyle ortaya çıkan eşsiz manzaranın vatandaşların büyük beğenisini topladığını ifade etti.

Rifat Yıldırım, "Her yanı buram buram tarih kokan Talasımızın yazın ayrı, kışın ayrı bir güzelliği var. Yılın 4 mevsimi ilçemizin tarihi dokusuna ayrı bir güzellik katıyor. Tarihi dokudaki bu eşsiz manzara da bizleri bir kez daha şevkle çalışmaya sevk ediyor. Bu nedenle Talas'ı yaşayan tarihi ilçe yaparak turizm merkezi haline getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar