Savcı Celal Kara'dan yalan haberlere suç duyurusu

İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılardan Celal Kara, hakkında yalan haber yaptığını belirttiği gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Savcı Celal Kara'dan yalan haberlere suç duyurusu

İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılardan Celal Kara, hakkında yalan haber yaptığını belirttiği gazete hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde aynı medya organları tarafından yürütülen kara propagandanın önce Başsavcıvekili Zekeriya Öz üzerinde yoğunlaştığını vurgulayan Kara, Öz'ün tayini sağlandıktan sonra kendisine yöneldiğinin herkes tarafından anlaşılabileceğini ifade etti.

Bakan çocukları ve iş adamlarının da şüphelileri arasında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara, bir gazetede yer alan haber hakkında suç duyurusunda bulundu. Gazetede ‘Başbakanı suçla serbest bırakalım’ başlıklı haberde yürüttüğü soruşturmayla ilgili tamamen gerçek dışı, hakaret ve iftira suçlarına dair unsurlar bulunduğunu kaydeden Kara, aynı zamanda adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs amacı da taşıdığını vurguladı.

Haberde hiç ifadesini almadığı, muhatap olmadığı şüphelilere ‘rüşveti Başbakan için aldık deyin sizi tutuklamayalım’ dediğinin iddia edildiğini belirten Kara, “Yine bir bakan oğlundan da 'ifadenle hükümeti düşür, kurtul, iyi düşün' diye ifade vermesinin istenildiği şeklinde tamamen yalan haber yapıldığı, oysa bahsi geçen kişin ifadesinin iki avukatı huzurunda alındığı ve ifade sırasında iki de katibin hazır bulunduğu nazara alındığında bu haberin kara propaganda amaçlı yapılan tümüyle yalan ve iftiradan ibaret olduğu anlaşılmaktadır.” dedi.

Aynı medya organları tarafından yürütüldüğü gözlemlenen kara propagandanın önce Başsavcıvekili Zekeriya Öz üzerinde yoğunlaştığını kaydeden Kara, “Onun tayini sağlandıktan sonra tarafıma yöneldiğini görmek sıradan bir medya izleyicisi tarafından da kolaylıkla fark edilebilecek hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Dilekçesini basın suçları bürosuna veren Kara, tüm sorumlular hakkında yargılama yoluna gidilmesini talep ettiğini ve uzlaşmak istemediğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar