Mudanya'da engelsiz sıra gecesi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Mudanya Belediyesi ile Mudanya Engelliler Derneği’nin organize ettiği ‘Engelsiz Sıra Gecesi’nde çiğköfte eşliğinde doyumsuz türkü ziyafeti verildi. Uğur Mumcu Kültür...

Google Haberlere Abone ol
Mudanya'da engelsiz sıra gecesi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Mudanya Belediyesi ile Mudanya Engelliler Derneği’nin organize ettiği ‘Engelsiz Sıra Gecesi’nde çiğköfte eşliğinde doyumsuz türkü ziyafeti verildi.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ve Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay ile Metin Bağcı’nın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek üyesi engelliler ve aileler katıldı. Mudanya Engelliler Derneği Başkanı Sevtap Tuncel, her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli olduğunun altını çizdi. Dernek olarak amaçlarının hayatın her alanında engelli vatandaşları topluma kazandırarak, söz sahibi etme arzusunda olduklarını belirten Tuncel, geceye katılanlara teşekkür etti. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise, engelli vatandaşlara tanınan hakların bir bağış, bir iyilik değil, insan olarak en tabi hakları olduğunu ifade ederek, yerel yönetim olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın gayreti içersinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yöreye özgü kıyafetlerle sahne alan Murat Coşkun şefliğindeki Mudanya Engelliler Korosu, birbirinden güzel seslendirdikleri türkülerle salondakilere büyük coşku yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren programda solo ve koro türkülerin yanı sıra uzun havalar okuyan koronun ardından, folklor ekibi gösterileri ilgi gördü. Gecede, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay’a engellilere vermiş olduğu destekten ötürü şükran plaketi takdim edildi. Sıra gecesi boyunca sahnede yoğrulan çiğköfte, çıkışta programa katılanlara ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar