Malatya'da 'Hazinemiz Ailemiz' projesi başlatıldı

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından aile kurumunda son dönemde yaşanan yozlaşma ve dejenerasyonu önlemek amacıyla hazırlanan 'Hazinemiz Ailemiz' isimli projesi başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da 'Hazinemiz Ailemiz' projesi başlatıldı

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından aile kurumunda son dönemde yaşanan yozlaşma ve dejenerasyonu önlemek amacıyla hazırlanan 'Hazinemiz Ailemiz' isimli projesi başlatıldı. Proje kapsamında bir yıl boyunca kent merkezinde asılacak aile temalı afişlerle kamuoyunda geleneksel aile yapısının korunması adına farkındalık oluşturulacak.

    Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, genel sekreterlik olarak son 4 yılda aile yapısını korumak, insanı ilişkileri geliştirmek için farklı çalışmalara imza attıklarını belirtti. Bu yıl da insan odaklı çalışmaların devamı nitelinde ‘Hazinemiz Ailemiz’ isimli projeyi yaşama geçirdiklerini söyleyen Yıldırım, son yıllarda boşanmaların, madde kullanımının gittikçe arttığını, özellikle çocuklarda internet kullanımının çok fazla olduğunu dile getirdi. Son 10 yılda yaşadıkları coğrafyaya yakışmayacak sevgili, anne-baba cinayetleri gibi birçok olumsuz eylemin yaşandığını ve bu yaşanan olumsuzlukların aile kavramının içini boşalttığına dikkati çeken Yıldırım, yerkürede ailenin içi boşaltıldığı sürece dünyanın da kaosa sürükleneceğini iddia etti.

    Ailenin önemini ortaya koymak için 'Hazinemiz Ailemiz' projesini başlattıklarını aktaran Yıldırım, “Bizlerin en büyük hazinesi ailesiyken, en çok çalınan değerimiz yine ailemiz olmaktadır. Bu kapsamda genel sekreterlik olarak bir yıl boyunca aile temalı birçok etkinlik ve çalışma yapacağız. Kent merkezinin belirli noktalarına özellikle anne, baba, eş, çocuk ve akrabalara dikkat çekmek için bilboardlar astık. Bu sayede kamuoyunda bir farkındalık uyandırmak istiyoruz.” dedi.

    Malatyalıların bu projeye kendi gelecekleri olduğu için sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Yıldırım, projeye ne kadar destek verilirse aile kurumunun korunmasına o kadar katkı sağlanacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar