Komik Oda'da 63 asker ve polise soruşturma

Kozmik Oda soruşturması, hakim ve savcının görevden alınmasından sonra asker ve polislere de uzandı. HSYK'nın ihbarı üzerine 63 asker ve polis hakkında soruşturma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Komik Oda'da 63 asker ve polise soruşturma

HSYK müfettişlerinin ihbarı üzerine, 63 asker ve polis hakkında "askeri casusluk" suçundan soruşturma başlatıldı.
 
Başsavcılık,'Kozmik Oda' soruşturmasında görev alan savcı ve hakimlere inceleme yapan HSYK müfettişlerinin ihbarı üzerine, 63 asker ve polis hakkında "askeri casusluk" suçundan soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Kozmik Oda" soruşturmasında görev alan savcı ve hakimlerin işlemlerine ilişkin inceleme yapan HSYK müfettişlerinin ihbarı üzerine çoğunluğu asker ve polis 63 kişi hakkında "askeri casusluk" suçundan soruşturma başlatıldı.

'KOZMİK ODA' SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR

HSYK müfettişleri, "Kozmik Oda" soruşturmasında görev yapan savcı ve hakimlerin işlemlerini incelerken bazı polis ve askerlerin de olayla ilgili olduğu yönünde delillere ulaştı. Müfettişler, bunları rapor haline getirerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosuna gönderdi.

Soruşturmaya esas alınan raporda, haklarında ihbarda bulunulan şüphelilerin paralel yapılanma ile bağlantılı oldukları ve Seferberlik Tetkik Kurulundaki "Kozmik Oda"ya girmeyi amaçladıklarına yer verildiği belirtildi. Başsavcılığın soruşturmasının "askeri casusluk" ve "terör örgütü üyeliği" suçlarından yürütüldüğü öğrenildi.

Başsavcılık, kamuoyunda "Kozmik Oda" soruşturması olarak anılan ve bazı Seferberlik Tetkik Kurulu personelinin karıştığı soruşturmaya ilişkin, 38 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Kararda, soruşturmanın başlatılmasına yol açan telefon ihbarının gerçek dışı olduğu ifade edilerek, nöbetçi amir olarak görev yapan komiser yardımcısının, "herhangi bir telefon ihbarı gelmediği halde, sanki telefon ihbarı gelmiş gibi" gerçeğe aykırı tutanak düzenlediği kaydedilmişti.

Yorumlar