Kızılay TIR'ı Muş’ta Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde 1050 ünite kan topladı

Kızılay kan bağış TIR'ı merkez, Malazgirt, Bulanık ve Hasköy ilçelerinden toplam 1050 ünite kan bağışı topladı. Halkın yoğun gösterdiğini belirten Muş Kızılayı Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, beklenenin üzerinden bağış...

Google Haberlere Abone ol
Kızılay TIR'ı Muş’ta Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde 1050 ünite kan topladı

Kızılay kan bağış TIR'ı merkez, Malazgirt, Bulanık ve Hasköy ilçelerinden toplam 1050 ünite kan bağışı topladı. Halkın yoğun gösterdiğini belirten Muş Kızılayı Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, beklenenin üzerinden bağış aldıklarını söyledi.

Kızılay kan bağış TIR'ı 10 gün Muş’ta hizmet verdi. Kent merkezi, Malazgirt, Bulanık ve Hasköy ilçelerin stant açan kan bağış tIRı bir rekora imza attı. Kent merkezinden 400, Malazgirt ilçesinden 270, Bulanık ilçesinden 220 ve Hasköy ilçesinden ise 160 ünite kan bağışı toplandı.

Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde 1050 ünite kan bağışı topladıklarını belirten Muş Kızılayı Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker 10 gün süre içerisinde bekledikleri hedefin üzerine çıktıklarını kaydetti. Geçen yıl düzenlenen kan bağış TIR'ı organizasyonunda günlük ortalama 160 ünite kan bağışı toplarken bu yıl ise günlük daha fazla ünite aldıklarını ifade eden Dr. Şeker, bu organizasyonla yine Türkiye birinciliğine aday olduklarını kaydetti.

Kan bağış kampanyasında seslendirilen Türkçe ve Kürtçe müziklerin daha fazla ilgi görmeye neden olduğunu ifade eden Dr. Şeker, özellikle bayanların daha çok ilgi gösterdiğini belirtti. Kan bağışı esnasında çok sayıda vatandaşın sorularına maruz kaldığını ifade eden Dr. Şeker, kan bağışının hiçbir zararının olmadığı aksine faydası olduğunu bir daha haTIRlattı.

HABERİN KEYWORDLERİ: Muş, Türk Kızılayı, Dr. Kenan Şeker, kan bağış TIR'ı, Hasköy ilçesi, Bulanık ilçesi, Malazgirt ilçesi CİHAN

Yorumlar