Kayseri'de Diyarbakır otobüsüne taşlı saldırı iddiası

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Diyarbakır'dan gelen yolcu otobüsünün taşlandığı ve yaralı olduğu iddiası sosyal medyada ve bazı internet haber sitelerinde yer buldu. İddialarla ilgili olarak Kayseri Valiliği Twitter üzerinden açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de Diyarbakır otobüsüne taşlı saldırı iddiası

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Diyarbakır'dan gelen yolcu otobüsünün taşlandığı ve yaralı olduğu iddiası sosyal medyada ve bazı internet haber sitelerinde yer buldu. İddialarla ilgili olarak Kayseri Valiliği Twitter üzerinden açıklama yaparak; otobüse, 12 yaşlarında iki çocuğun taş attığını, polisin olayla ilgili inceleme yaptığını ve otobüs şoförü ile yolculardan hiç kimsenin yaralı ve şikayetçi olmadığını duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da “BÖF” adlı kullanıcı; Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde bayrak yürüyüşü yapmak için toplanan gençlerin, bir yolcu otobüsünden zafer işareti yapılması üzerine olay çıktığını, kalabalık grubun zorla engellenebildiğini ileri sürdü. Aynı kullanıcı, Diyarbakır’dan Bursa’ya giden yolcu otobüsünün Pınarbaşı ilçesinde taşlandığını, camlarının kırıldığını, yaralıların olduğunu yazdı. Yine bir haber sitesi de söz konusu olayda iki kişinin yaralandığını, otobüsün ilçe emniyet müdürlüğü önüne getirildiğini, yaralıların hastanede tedavi olduğunu, otobüs sahiplerinin olayı gerçekleştirenler hakkında şikayetçi olduğunu iddia etti.

İddialarla ilgili resmi açıklamayı Twitter hesabı üzerinden Kayseri Valiliği yaptı. Valilik, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Diyarbakır firmasına ait otobüsün taşlanması sonucu yaralı olduğu iddialarını yalanladı. Valilik söz konusu olayın, 12 yaşındaki 2 çocuğun ilçede saat 23.10 sıralarında yoldan geçen araçlara taş atmasından ibaret olduğunu, incelemenin sürdürüldüğünü bildirdi.

Öte yandan olay anında otobüs sürücüsünün polisle irtibata geçtiği, polisin sürücü ile yolculardan hiç kimsenin şikayetçi olmaması üzerine otobüsün yoluna devam etmesini sağladığı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar