Kayseri Baro Başkanı Konaç: Gün olur devran döner altında kalırsınız

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili yapılan değişiklik konusundaki uyarılara kulak kapatılmaması gerektiğini belirterek, “Gün olur, devran döner, açtığınız çığırın altında kalırsınız.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Baro Başkanı Konaç: Gün olur devran döner altında kalırsınız

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili yapılan değişiklik konusundaki uyarılara kulak kapatılmaması gerektiğini belirterek, “Gün olur, devran döner, açtığınız çığırın altında kalırsınız.” dedi.

HSYK’nın yapısı ile ilgili yapılmak istenen değişiklik konusunda, sosyal paylaşım sitesinde değerlendirmelerde bulunan Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, bazı tehlikelere dikkat çekerek, uyarılara kulak kapatılmamasını istedi. Konaç, yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri paylaştı: “Eldeki güç, kibre sebep olursa; iktidarlar zalim, idareciler zulmeden olur. Eleştiriye açık olmak, başka ağızlardan da doğru şeylerin çıkabileceği ihtimalini göz önünde tutmak sadece kazandırır. Söylenen her sözün, yapılan her eleştirinin, yandaş ve yalakalar tarafından, ne tür bir düşmanlık için söylendiğinin izah çabası nedeniyle faydası olmuyor ne yazık ki. Her şeyi ben bilirim, kimin ne niyetle konuştuğunu ben çözerim enaniyeti gözleri karartıyor, kulakları sağırlaştırıyor. Bu çılgın gürültü arasında makulü ve doğru hissiyatı seslendirenlerin sesi duyulmuyor. Hatırlayın, siyasi partiler yasası ile birçok parti haksız kapatmalara uğramış ve siyaset tarihimize gömülmüştü. Sağlıklı demokrasilerde bu kadar çok kapatma olmamalıydı. Yıllarca bu konuda iktidar en üst perdeden uyarıldığı, bu kanunun değiştirilmesi gerektiği ifade edildiği halde, 'elindeki güç nedeniyle, bana bir şey olmaz edası takınarak' uyarıları kulak arkası etti. Sonra malum 'araba duvara tosladı ve kapatma davası açıldı' HSYK ile yapılan değişiklikten bir şey olmaz demeyin. Kulaklarınızı kapamayın. Gün olur, devran döner. Açtığınız çığırın altında kalırsınız. Damdan düşen bir dost.”
CİHAN

Yorumlar