Kamu amirlerine 'liderlik' semineri

Erzurum’da görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürlerine yönelik İlhami Fındıkçı tarafından “Değerler Eğitim Sürecinde Hizmetkar Liderlik” semineri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kamu amirlerine 'liderlik' semineri

Erzurum’da görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürlerine yönelik İlhami Fındıkçı tarafından “Değerler Eğitim Sürecinde Hizmetkar Liderlik” semineri verildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın davetlisi olarak Erzurum’a gelen İlhami Fındıkçı, Valilik Toplantı Salonu'nda seminer verdi. Fındıkçı, sosyal yaşama ve mutluluğu dairönemli tesbit ve uyarılarda bulundu. Mutluluğun anahtarının gönül kapılarının birbirine açılmasında saklı olduğuna değinen Fındıkçı, özellikle ailenin sevgi dolu yaşamda önemli yer tuttuğunu dile getirdi. Fındıkçı, mutlu bir yuvanın güzel bir hayatı da beraberinde getirdiğine değinerek, "Değerlerin çok yüksek olduğu memleketimizde son zamanlarda özellikle aile yapımızda bir bozulma var. Bu gelişmenin neticesi olabilir. Bilgi çağının getirdiği yabancılaşma ile insani değerlerde bir geri gidiş sözkonusu oldu. Evlerimiz sadece aile olarak kalıyor. Yuva olmaktan uzaklaştı. Evimizi yuva haline getirmemiz lazım. Gönül kapıları birbirine açılmaya açılmaya ailelerde çöküşler oluyor. Bilgi çağını günlük hayatında yaşayan insanlarda, bir insani kriz var. Esasında yeryüzünde var olma sebebinden uzaklaşıyoruz” diye konuştu.

'HER İNSAN LİDERDİR'

Her insanın içinde liderlik ruhunun yattığına da değinen Fındıkçı, “Aslında her insan bir liderdir. Az veya çok lider potansiyeli vardır. Ama sonuç itibariyle hangi işi yapıyorsak o işin lideri olmamız gerekir. Bu günkü insani krizle başa çıkacak hizmetkar lider lazım. Bu günün insanının isteklerine cevap verebilecek, gönüllere hitap eden, gönlünü insanların gönlüne kaptıran liderden bahsediyoruz. Hizmetkar liderlikte, insani değerler en fazla önemsenen değer tipidir. Zihinsel yapılarında bir başkalık vardır. Öncülük ettiği grubun önünde bilgi ve birikime sahip olmalıdır. Başarı güdüsü ve iletişimi çok yüksektir.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar