İç Anadolu Bölgesi imamları yarıştı

Kırşehir'de İç Anadolu Bölgesi imamları hafızlık dalında yarıştı. 2014 yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir’de Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde 5. Bölge (Aksaray, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde,...

Google Haberlere Abone ol
İç Anadolu Bölgesi imamları yarıştı

Kırşehir'de İç Anadolu Bölgesi imamları hafızlık dalında yarıştı. 2014 yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir’de Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde 5. Bölge (Aksaray, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat) erkek din görevlilerine yönelik hafızlık yarışması düzenlendi.

Komisyon Başkanlığı'nı Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin’in yapmış olduğu yarışmada 7 aday kıyasıya mücadele ederken, yarışmacılara 3’er soru yöneltildi. Yarışma öncesinde bilgilendirme yapan Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin, "Din görevlilerimiz çeşitli illerden gelmişlerdir. Bu yarışma da makamlarına uygun olarak Kur’an okumaları isteniyor. Jürinin de yapılan yanlışlıkları tespit ederek, bilgilendirme yapması en temel hedefimiz ve gerçekleştirilecek yarışmada tüm vatandaşlarımız dinleyebilecekler. Yarışmacılarımıza 3’er soru soracağız. Yarışmada hem katılımcıların bilgilerini güncellenmiş oluyor, hemde bu yarışmalar onları teşvik ediyor." dedi.

Kırşehir’de düzenlenen yarışmada Konya’dan Hüseyin Altın birinci, Aksaray’dan Hamza Uzel ikinci, Nevşehir’den İsa Karaşahin üçüncü oldu.

CİHAN

Yorumlar