'Haydi Gençler Spora' projesiyle milli sporcular yetişti

İzmir’in Kınık ilçesinde, kaymakamlığın önderliğinde örnek bir proje başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Haydi Gençler Spora' projesiyle milli sporcular yetişti

İzmir’in Kınık ilçesinde, kaymakamlığın önderliğinde örnek bir proje başlatıldı. 'Haydi Gençler Spora' adlı proje kapsamında, okulunu yarım bırakan veya aksatan gençlerin suça karışmasını önlemek ve gelecekte kariyer sahibi olmaları hedeflendi. Projenin başlangıç faaliyeti Uzakdoğu dövüş sporları olmakla birlikte yüzme, futbol, gezi, kitap okuma ve yardım organizasyonları da programlandı. Proje kapsamında çok sayıda genç sporcu Türkiye şampiyonalarında derece aldı, milli sporcu olmaya hak kazandı.

Kınık Kaymakamı İlyas Gün’ün girişimiyle başlatılan projede antrenör polis memuru Abdurrahman Çelen, Uzakdoğu savunma sporları wushu, kickboks ve muaythai dersleri veriyor. Bir ay içinde 30’un üzerinde genç, haftada üç akşam düzenli olarak kickboks ve muaythai çalışmalarına başladı. Antrenör Çelen, polis memuru olarak göreve başladığında Kınık’ta spor faaliyetlerinin yok denilecek kadar az olduğunu belirterek, “Bunun yanında sporcu yetiştirilmiyordu. Kaymakamımız İlyas Gün, 2009’da göreve başladığında beni çağırarak, uzmanı olduğum dallarda sporcu yetiştirmemi istedi. Memurluk görevimin yanında gençleri de eğiterek, Türkiye şampiyonasında birçok derecede sporcu yetiştirdim. Balkan ve dünya şampiyonalarına milli sporcular yetişti. Federasyonun düzenlediği ve 600 sporcunun katıldığı Muay Thai Ege Bölge Şampiyonası’na, 2013 yılında Kınık ev sahipliği yaptı. ‘Haydi Gençler Spora’ projesindeki amacımız da gençlerimizin gelecekte Türkiye şampiyonları, antrenörler, milli sporcular olabilmelerini sağlamak.” dedi.

Kaymakam Gün ise projeyle ilgili, “Kınık ilçemizde gençlerimizin suça karışmasının önüne geçme, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklarını engelleme, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlama ve sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefindeyiz. Onlar bunu hak ediyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar