Gaziantep'teki bombalı saldırı davasında tutuklu sanık kalmadı

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesinde 20 Ağustos 2012'de polis merkezi civarında meydana gelen bombalı saldırısının tutuklu 5 sanığı da tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'teki bombalı saldırı davasında tutuklu sanık kalmadı

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesinde 20 Ağustos 2012'de polis merkezi civarında meydana gelen bombalı saldırısının tutuklu 5 sanığı da tahliye edildi. İlk duruşmada 2 tutuklu sanık tahliye edilmişti. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı. Saldırının bir numaralı firari sanığı PKK'lı terörist 'Firaz' kod adlı Murat Filiz ise aranıyor.

Bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 4'ü çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 70 vatandaşın yaralandığı olayla ilgili 5'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına Terörle Mücadele Kanunun (TMK) 10. maddesiyle görevli Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Organik yapılı, patlama enerjisi yüksek kuvvetli patlayıcı RDX'in (Hekzogen) yüklü olduğu 34 JNU 86 sahte plakalı aracı taşıyan çekicinin şoförü sanık Mustafa Ç., ilk duruşmada olay tarihinde Siverek'te Murat Y.ye ait işyerinde şoför olarak çalıştığını söylemişti. Bayramın ikinci günü bir iş için köye gittiğinde patronunun kendisini arayarak bir arızalı araca yönlendirdiğini belirten Mustafa Ç., şunları kaydetmişti: "Aracın yanına gittiğimde başında şapkası olan siyah giyimli bir şahısla karşılaştım. Bir süre sonra yanımıza patronum olan Murat Y. de geldi. Aracı birlikte çekiciye yükledik. 200 TL karşılığında aracı Şanlıurfa merkezine götürecektim. Hilvan ilçesine yaklaştığımızda yanımdaki ismini bilmediğim şahıs ailesinin Osmaniye'de olduğunu, Gaziantep'te akrabaları bulunduğunu söyleyerek aracı bu şehre götürmek istedi. Ben bu durumu işverenim olan Murat'a aktardım. Onayını aldıktan sonra bu kez Gaziantep'e doğru yola çıktık. Yolu bilmediğim için yanımdaki ismini bilmediğim şahıs bana tarif etti. Çekici şoförü olarak nereye aracı götürmem istenirse oraya götürürüm. Aracı götürdüğüm yerde park yasağı olabileceğini hatırlattım. Kendisi de bana yasak değil 'buraya park ediyoruz' dedi. Aracı yaklaşık 2-2,5 dakika içerisinde çekiciden indirdim. Bu esnada yanımdaki şahıs aşağıda beni bekledi. Aracı indirdikten sonra şahsın yanına giderek yolu bilmediğimi söyleyerek, tarif etmesini istedim; tarif etti. Aracımla uzaklaştım, bir süre sonra bir patlama sesi duydum. Doğalgaz veya tüp patlayabileceğini düşündüm. Daha sonra işimin bittiğini haber vermek için patronum Murat'ı aradım. Ben ismini bilmediğim şahısla yaklaşık 2 saat kadar yolculuk yaptım, şüphelinin rahatsız edici bir davranışına şahit olmadım. Suçsuzum, beraatımı isterim."

Siverek'te bir ilköğretim okulunda müdür yardımcılığı yapan Mahmut H. ise olay günü eşi ve 4 çocuğu ile bayram ziyareti amacıyla 14.00 sıralarında evinden çıktığını hatırlatmıştı. Aracının lastiğindeki sorun nedeniyle Siverek çıkışındaki Emoş Bucak Tesislerine uğradıklarını anlatan Mahmut H., şu savunmayı yapmıştı: "Burada yaklaşık 30-40 dakika oyalandım. Lastiğim tamir edildi, aracıma yakıt aldım. Bir süre sonra yola çıkıp tesisin yaklaşık 150 metre uzağında yolda park halinde siyah bir araç ve yanında tanımadığım bir şahıs el kaldırırdı. İnsani amaçlı olarak durarak ne istediğini sordum. Aracının arızalandığını söyledi. Ben de araca binerek kontrol ettiğimde aracın çalıştığını, ancak hareket etmediğini gördüm. Yaklaşık 3-4 dakika kadar aracın yanında kaldım. Siverek'ten tanıdığım tamirci Kenan S.yi aradım. Arızalı aracın sahibi olan kişi ile araç tamiri dışında hiçbir şey konuşmadım. Zaten Kenan'ı aradıktan sonra da ben ailemle beraber Mersin'e doğru yola çıktım. Yolda kesinlikle Gaziantep'e uğramadım. Gerek Siverek Emoş Bucak Tesisleri'nde gerekse Mersin'de beyaz araç ve içindekilerden haberdar değilim."

Mustafa Ç. ve Mahmut H. ara kararla tahliye edildi. Bugünkü duruşmada ise mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Barış T., Hurşit F., Yusuf O., Rüstem F. ile Yusuf A.'ya yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Bombalı aracı patlattığı önü sürülen Murat Filiz'in yakalanması için duruşma ertelendi.
CİHAN

Yorumlar