Erdoğan: Bir doğru cümlesi ‘Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmaz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu zamana kadar 'Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmaz' sözüne atıfta bulunarak, "CHP’nin genel müdürü şu koltuğa oturalı 4 yılı geçti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bir doğru cümlesi ‘Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmaz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu zamana kadar 'Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmaz' sözüne atıfta bulunarak, "CHP’nin genel müdürü şu koltuğa oturalı 4 yılı geçti. 4 yılda söylediği sadece bir doğru cümle var. Bir tane doğru cümlesini yakaladım. ‘Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmaz’ diyor. İnanın dört yılda söylediği tek doğru cümle bu..." dedi.

Partisinin Kırklareli’deki mitinginde konuşan Erdoğan’ın hedefinde yine CHP ve cemaat vardı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Kasetle Genel Başkan oldu” ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, 2010 yılında CHP’nin Genel Başkanı ile ilgili çirkin kaset yayımlandığını hatırlattı. Ortaya çıkan o kasetle CHP’nin dizayn edildiğini kaydeden Erdoğan, “İşte şimdiki genel başkanı göreve getirdiler. Kendisi kasetle genel başkan oldu. O gün Anayasa ile ilgili tartışmalar yapıyorduk biz Meclis'te. Bunu arkadaşlarım bana getirdiklerinde hemen ben Ulaştırma Bakanıma talimat verdim. Dedim ki, hemen TİB’e gidin ve bu yayını kestirin. Yine çünkü ahlak anlayışımızda, bizim edep anlayışımızda böyle bir şey olamaz. İster kabul edeceğimiz ister kabul etmeyeceğimiz, kim olursa olsun. Bu ne insanidir ne İslamidir ne vicdanidir. Böyle bir şey yapamayız. Kardeşlerim bunlar yapar mı yapar, Pensilvanya yapar mı yapar.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun kasetle genel başkan olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Genel Başkanın yanından çıktı aday değilim dedi. 24 saat sonra aday oldu. Kaset… Ama unutmayın. Kasetle gelen, kasetle gider. Bu böyledir. Onun için milletin oyuyla gelen de milletin oyuyla ancak gider. Bugün kasetle siyaset yapanlar, kasetle siyaset yapılacağını zannedenler yarın işleri bitince aynen onlar da bir kasetle ortadan kaybolacaklar.” dedi.

'CHP, PENSİLVANYA’DAKİ O ZAT TARAFINDAN İDARE EDİLİYOR'

CHP’ye yönelik eleştirilerini cemaat üzerinden sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin genel başkanına Pensilvanya’daki hocasının akıl verdiğini öne sürdü. Erdoğan, “Eline kasetler gönderiliyor. Montaj kasetler. Akıl veriyor, yol gösteriyor. 90 yıllık parti CHP, şu anda Pensilvanya’daki bir zat tarafından adeta kukla gibi oynatılıyor. Bakın ben şimdi burada size bir belgeden bahsedeceğim. 1995 yılında geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz değerli gazeteci dostumuz merhum Savaş Ay, bu Pensilvanya’daki zatla o zaman Türkiye’de. O zat ne diyor biliyor musunuz? Cebrail bile gelse Türkiye’de bir parti kursa ona bile, onun partisini bile desteklemem diyor. Neden? Siyasetten uzakmış. Siyasetle ilgisi yokmuş. Sonra da maalesef bu saygıdan uzak ifadeyi kırk dereden kırk türlü su getirerek tavil etmeye çalıştılar. Allah affetsin.” diye konuştu.

Samanyolu Televizyonu’nda yayımlanan Şefkat Tepe dizisi üzerinden Cemaate yönelik ithamlarını sürdüren Başbakan, “Peygamber Efendimizle alakalı olarak Miraç’tan indirip kamyonete bindirme olayı var ya, bu ahlaki olmayan, inancımıza tamamen ters, peygamberimize hakaretle dolu böyle bir yaklaşımı sergileyenler aynen orada da bunu yaptı. Allah akıl fikir versin. Şuur versin. En başta da Edep Yahu diyoruz. Kardeşlerim bunlarda sınır yok. Bunlar için gayelerine yönelik her şey mubahtır. Cebrail parti kursa desteklemen diyen zat, şu anda bütün gücüyle CHP’yi destekliyor. Şu anda Türkiye’de siyaseti karıştırmanın mücadelesini veriyor. Cebrail parti kursa desteklemem diyecek kadar cüretkar bu kadar kibirli olan bir zat şu anda uluslar arası odaklarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümetini yıpratmaya çalışıyor. Türkiye’de yıkıcı siyasetin başını çekiyor. Bunlar var ya, tarihler belirlediler kendilerine göre. Aralık’ta iktidarı devirecekler tabii olmadı. Ocakta devirecekler, Ocak da tutmadı. Şimdi yeni hedefleri var. 30 Mart seçimlerinde AK Parti yüzde 35’in altına düşecek Nisan ise yeni hükümet kurulacak. Aç tavuk kendini darı ambarında sanır. İnşallah milletim bunlara 30 Mart’ta gereken dersi verecek. Hiç endişe etmiyorum.” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 yıl boyunca kendilerinin iş, muhalefetin ise laf ürettiğini söyledi.
Partisinin Kırklareli mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet partileri ve cemaat vardı.
Kendilerinin Türkiye’yi büyüttüğünü ve büyütmeye devam ettiğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi: “Onlar engellemenin yavaşlatmanın gayreti içerisinde oldular. Bakın bu arada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili bir yasal düzenleme, bir internet yasası. Kardeşlerim çok enteresandır, düşünebiliyor musunuz? Resmi gazetede yayımlanmadan bir yasal düzenleme bununla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne müracaat edilemez. Yasa budur. Bu CHP, güya içerisinde hukukçular var. Ama bunlarda biraz akl-ı evveller de var. Kalkmışlar kim verdiyse bunlara bu aklı, yine Pensilvanya’dan mı geldi bilemiyorum. Bunlar resmi gazetede yayımlanmadan Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de ret etti. Bununla yetinmediler HSYK’da yine bu benzer bir yola başvurdular. Yine aynı şekilde Resmi gazetede yayımlandı fakat bu defa da verdikleri dilekçe eksik. Aynı şekilde Anayasa Mahkemesi onu da geri iade etti. Tamamla öyle gönder dedi.” diye konuştu.

'BİZ BU GÜNE KADAR HEP İŞİMİZE BAKTIK'

Bu işlerin yolunun milletten geçtiğini dile getiren Başbakan, ama bunların gidecek yüzünün olmadığını açıkladı.
Bunların işi gücünün Anayasa Mahkemesi’ne gitmek olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hemen yaz bir kâğıt, gönder oraya. Ondan sonra Anayasa Mahkemesi’nin önünde bir iki açıklama yap. Zannediyorlar ki, bu iş biter, bitmez. Bu iş millette biter. Şurada 29 gün var. 29 gün sonra boyunu posunun ölçüsünü alacaksın.”

Türkiye’nin bulunduğu bölgede önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, ancak bu muhalefetin içeride kurduğu tuzaklarla, yaptığı tahriklerle Türkiye’nin enerjisini, birikimini, ilgisini bloke etmeye çalıştığını ifade etti. İftira, dedikodu, montaj kasetlerle, gerilimle, şiddetle muhalefet çok açık bir şekilde Türkiye’yi dünya gündeminden koparmaya çalıştığını dile getiren Erdoğan, “İşte biz bunların gerilim siyasetine, bunların dedikodu-iftira siyasetine hiçbir zaman prim vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Eğer biz muhalefete kulak verirsek inanın sizlere hizmet üretemeyiz. Eğer biz bu muhalefetin yapay gündem tuzağına düşersek inanın bu ülkeyi büyütemeyiz. Biz bu güne kadar hep işimize baktık. Bundan sonra da sadece işimize bakacağız.” şeklinde konuştu.

'HIRSIZLIK DERSENİZ TAMAMI BUNLARDA'

CHP Genel Müdürlüğünün koltuğuna oturmasının üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatan Başbakan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “4 yıl boyunca söylediği bir tane doğru cümle var. Yalancıdan hırsızdan Başbakan olmaz diyor. İnanın 4 yıl boyunca söylediği tek doğru cümle bu. Yalancıdan hırsızdan başbakan olmaz. İşte onun için bu CHP Genel Müdürü Başbakan olamıyor ve olamayacak. İşte onun için bu CHP bu ülkede çok partili dönemde tek başına iktidara gelemiyor ve hiçbir zaman da gelemeyecek. Çünkü yalancılık bunlarda, yolsuzluk bunlarda, iftira bunlarda, dedikodu bunlarda. Hırsızlık derseniz tamamı bunlarda. Yolsuzluk bunlarda. Baskı zulüm, ayırımcılık, yasaklama bunlarda. Ey Genel Müdür sen SSK Genel Müdürü iken zaten yolsuzlukların içindeydin. Seni Rahşan affı ile kurtardılar. Eğer Rahşan affı çıkmamış olsaydı sende şu anda aynın İSKİ’nin Genel Müdürü gibi içerideydin. Bunlar aynı. Bunların bütün tarihleri bütün geçmişleri yolsuzluk tarihidir, baskı tarihidir. Zulüm tarihidir. Darbe tarihidir.”

Erdoğan, konuşmasının sonunda AK Parti Kırklareli Belediye Başkan Adayı ile halkı selamladı; eşi ile kalabalığa karanfil attı. CİHAN

Yorumlar