Cinayet sanığı, eşiyle ilişkisi olduğu şüphesiyle ustayı öldürmüş

Adana’da eşinin çalıştığı yerdeki ustayı öldüren Zeynel Abidin Çay (63) hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cinayet sanığı, eşiyle ilişkisi olduğu şüphesiyle ustayı öldürmüş

Adana’da eşinin çalıştığı yerdeki ustayı öldüren Zeynel Abidin Çay (63) hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Çay’ın cinayeti, açık bıraktığı telefonda eşi ile ustanın ilişkisi olduğu yönündeki sözleri duyması üzerine işlediği ortaya çıktı.

Yeşiloba Mahallesi Metal Sanayi'ndeki torna atölyesinde 21 Aralık 2013'de Kazım Ağan'ı işyerinde öldürdükten sonra tutuklanan Zeynel Abidin Çay hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Çay ile ilgili Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan dava açtı.

Davanın iddianamesinde cinayet anı şöyle anlatıldı: “Torna atölyesinde işçilerden sorumlu 55 yaşındaki Kazım Ağan, işyerinde aşçı olarak çalışan kadın işçi H.Ç.'yi almak için eşi Çay'ı telefonla arayarak, 'Yenge hazırsa ben aşağıda bekliyorum, işyerine gideceğiz acele etsin.' dedi. Çay da, telefonu açık halde masada bırakıp, eşine, 'Kazım geldi aşağıda bekliyor' diyerek haber verdi. Bu sırada Çay, açık bıraktığı telefonundan ses geldiğini fark etti. Burada eşiyle Ağan’ın konuşmalarını duyan Çay, torna atölyesine giderek, Ağan'a 'Bu şerefsizliği neden yaptınız?' diyerek poşet içindeki bıçağı çıkartıp salladı. Göğsünden yaralanan Ağan öldü. İddianamede katil zanlısı Çay, eşi H.Ç. ve işyerinde çalışanların ifadelerine de yer verildi.

Çay, "Tesadüfen açık olan telefondan duyduklarım üzerine çılgına döndüm. Boru ile bana saldırınca korkutmak için bıçağı kullandım." dedi. H.Ç. ise, uzun yıllardır birlikte çalışmanın verdiği samimiyetle Ağan ile arasında iddia edilen konuşmaların geçtiğini söyledi. H.Ç., "Eşime, beni evde bekle. Kesinlikli aramızda bir ilişki yok. Evet bana o şekilde sözler söyledi, ancak yanlış anlaşılma oldu' dedim. Eşim bu sözler üzerine cinnet geçirdi, kıskançlıktan öldürdü." şeklinde ifade verdi.

Katil zanlısı Çay önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.
CİHAN

Yorumlar