Başkan Kul, bilim şenliğinde

Terme Mehmet Akif Ersoy Lisesi tarafından açılan bilim şenliği vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı. Açılışa katılan Terme Belediye Başkanı Kul, deneylere katılınca renkli görüntüler ortaya çıktı.Samsun’un Terme ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kul, bilim şenliğinde

Terme Mehmet Akif Ersoy Lisesi tarafından açılan bilim şenliği vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı. Açılışa katılan Terme Belediye Başkanı Kul, deneylere katılınca renkli görüntüler ortaya çıktı.

Samsun’un Terme ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Lisesi tarafından açılan bilim şenliği vatandaşların akınına uğradı. Birbirinden farklı fizik olaylarını ve yaptıkları deneyleri sergileyen öğrenciler vatandaşlardan tam not aldı. Açılışa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Aslan, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerinin öğrencilerin deneylerine eşlik etmesi renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Öğrencilerin deneyleriyle yakından ilgilenen Başkan Kul, “Bilim şenliğinde öğrencilerimizin başarılarına şahit olduk. Öğrencilerimiz sadece teorik olarak değil uygulamalı eğitimlerinin sonucunu da burada bize göstermiş oldular. Hayatımızın içinde olan birçok eşyanın burada farklı işlere yaradığını gördük, bilimle nelerin yapılabileceğine şahit olduk. Çocuklarımızın deneylerine de ortak olarak onların emeklerine gösterdiğimiz değerin ortaya çıkmasını aslında göstermek istedim, çünkü eğitim sadece kâğıt kalemle değil her alanda yapılabileceğini göstermiş oldu çocuklarımız. Bu türlü faaliyetlerin oluşmasında ve geliştirilmesinde belediye olarak her zaman okullarımızın destekçisi ve çocuklarımızın yardımcısı olacağımızı belirtir, bu serginin oluşmasında emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlarım.” dedi.

Birbirinden farklı deneylerin sergilendiği şenlikte vatandaşlar en çok göz yanılmalarına ilgi gösterirken, Başkan Kul’un deneylere katılması ise objektiflere renkli kareler şeklinde yansıdı. CİHAN

Yorumlar