Bakan Elvan: AYM'nin Youtube kararı TİB Başkanlığı’na ulaşmadı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Anayasa Mahkemesi'nin iki aydır erişimi engellenen video paylaşım sitesi Youtube'un kapatılmasının 'hak ihlali' kararını vermesi ile ilgili açıklama yaptı. AYM'nin Youtube kararının...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan: AYM'nin Youtube kararı TİB Başkanlığı’na ulaşmadı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Anayasa Mahkemesi'nin iki aydır erişimi engellenen video paylaşım sitesi Youtube'un kapatılmasının 'hak ihlali' kararını vermesi ile ilgili açıklama yaptı. AYM'nin Youtube kararının TİB'e ulaşmadığını belirten Bakan Elvan, “TİB Başkanlığı’nın bana verdiği ifade, henüz kararın kendilerine ulaşmadığı yönünde. Karar ulaştıktan sonra gereği yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Lütfi Elvan Kasımpaşa-Sütlücü arasında inşası devam eden tünelin ‘ışık göründü’ törenine katıldı. Bakan Elvan, bugün bazı gazetelerde Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Telekominikasyon İletişim Başkanığı’nın (TİB) basıldığı yönündeki haberlerle ilgili konuştu.

Konuya açıklık getirmek istediğini dile getiren Elvan şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hem casusluk soruşturması kapsamından hem de oradaki bazı verilerin, bilgilerin ve dinleme kayıtlarının silindiğine yönelik iddialar yer almıştı. Bir de birkaç tane çanak antenin bulunduğu, bu çanak antenler vasıtasıyla bilgiler aktarıldığı yönünde de basında bilgiler yer almıştı. Bu çerçevede Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmasının ilk bölümünü tamamladı. Özellikle bu kayıtların silinmesine yönelik bölüm tamamlandı. Bakanlığımıza bu raporu gönderdi. Biz de bunu Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirdik. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı yürütmüş olduğu soruşturma çerçevesinde özellikle geçmişte yasal olmayan bir takım dinlemelerin söz konusu olup olmadığı; bunlar varsa, bunların neler olduğu konusunda çalışmalar yürütülüyor. Bildiğim kadarıyla başsavcılık bu çerçevede bir bilirkişi heyeti oluşturdu. Çalışmalarına devam ediyor. Bu soruşturmalar çerçevesinde Başsavcılık TİB’de gerekli incelemeleri yapmıştır. Geçmişe ait bir takım veri, kayıt varsa bunları güvence altına almak için çalışmalarına devam etmiştir. Yoksa TİB Başkanlığımızın başkanlığına yönelik şu dönemde yapılan çalışmaları içeren bir şey değildir. Tamamıyla geçmişte yapılan Başsavcılık tarafından yasa dışı dinlemeler, kayıtların silinmesi, ki kayıtların silindiği Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tespit edilmiştir. Bunlara yönelik soruşturma devam etmektedir. Bu, TİB Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde yapılan çalışmalardır.”

Ayrıca Anayasa Mahkemesi, video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan bireysel başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin Youtube kararının TİB'e ulaşmadığını söyleyen Bakan Elvan, “TİB Başkanlığı’nın bana verdiği ifade, henüz kararın kendilerine ulaşmadığı yönünde. Karar ulaştıktan sonra gereği yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar