Hümeyra Korkmaz'ın öldürülmesine ilişkin dava

- Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Ercan, maktulün eşi olan sanığın "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Hümeyra Korkmaz'ın öldürülmesine ilişkin dava

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde ayrı yaşadığı eşi Hümeyra Korkmaz'ı tabancayla öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Sinan ile kuzeni Serkan Korkmaz, arkadaşı Eyüp ile annesi Antike Erkul, taraf avukatları ve maktulün yakınları katıldı.

Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesine yazılan müzekkere cevaplarının okunmasıyla başlayan duruşma, tanıkların dinlenmesiyle devam etti.

Sanığın kuzeni Serkan Korkmaz, yaklaşık bir yıl önce Sinan ile çocuğunu görmek için karakola gittiklerini belirterek, burada 5 kişinin kuzeninin üzerine yürüdüğünü ve küfür ettiklerini öne sürdü.

Ayrı yaşadıkları dönemde kuzeninin eşiyle barışmak için girişimlerde bulunduğunu anlatan Korkmaz, "Sinan'ı, çocuğunu görmesi için çağırıyorlar, sonrasında ise polise şikayet ediyorlardı." dedi.

Eyüp Erkul da mahalledeki Kur'an kursunda zaman zaman çalışanlara yardım ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bir gün Sinan yanıma geldi, uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve kurtulmak istediğini söyledi. Bir ay kadar gelip gitti. Bir gün eşiyle ayrı olduğunu ve çocuğunu göremediğini, yuvasına sahip çıkmak istediğinden bahsedince eşinin ailesi ile görüşmek üzere evlerine gittik. Kayınvalidesi madde bağımlılığı yüzünden daha önce de benzer tartışmalar yaşadıklarını anlattı. Aradan belli bir süre geçtikten yine çocuğunu özlediğini söyledi. Bunun üzerine tekrar eşinin ailesinin evine gittik. Kayınvalidesi, 'Bu iş bitmiştir, ben karışmayacağım, gerekirse eşiyle konuşun' dedi. Sanığın eşi barışmak istemediğini söyledi. Görüşmeler sırasında herhangi bir kavgaya tanık olmadım."

Antike Erkul da sanığın, oğlu Eyüp'ün arkadaşı olduğunu belirterek, "Ben sanığı daha önce tanımazdım. Dava konusu olaydan bir hafta önce oğlumla bana gelerek eşiyle barışmak için görüşmeye gitmeyi ve aracı olmayı teklif etti. Birlikte eşinin ailesinin evine gittik. Kayınvalidesi barışmalarına razı olmadığını, kızını okutacağını söyledi. Eşi de gelmek istemediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

- Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı

Sanık Korkmaz da görüşmeye gittiklerinde eşinin amcasının kendisini tehdit ettiğini ve "Senin gibi baba olacaksa mezarda olsun, çocuğun sana düşman olacak." dediğini öne sürdü.

Cumhuriyet Savcısı Harun Ercan'ın açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın uyuşturucu ve benzeri alışkanlıkları nedeniyle tarafların evliliğinde anlaşmazlık yaşadıkları, bu nedenle maktul Korkmaz'ın çocuğunu yanına alarak evi terk ettiği ve ailesinin yanına döndüğü belirtildi.

Sanığın eşini dönmesi için ikna etmeye çalıştığı, tehdit içerikli mesajlar gönderdiği ve bunlarla ilgili kamu davası açıldığına yer verilen mütalaada, Sinan Korkmaz'ın olay günü taşıdığı ruhsatsız tabancayla kayınpederinin evine gittiği ve Hümeyra Korkmaz'a 2 el ateş ettiği, maktulün kafasına aldığı silah yarası sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Mütalaada, "kasten öldürme" suçunu işlediği anlaşılan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Taraf avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Son sözü sorulan sanık Korkmaz, "Silahın incelenmesini istiyorum, silahta bir arıza söz konusudur, isteyerek ateş etmedim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve taraflara mütalaa hakkında beyanda bulunmak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Yorumlar