Hollande, Putin ve Merkel ile telefonla görüştü

- Görüşmede, Suriye ve Ukrayna konuları ele alındı

Google Haberlere Abone ol
Hollande, Putin ve Merkel ile telefonla görüştü

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, bu görüşmelerde Hollande’ın Ukrayna ve Suriye konusunu gündeme getirdiği bildirildi.

Hollande, görüşmede Ukrayna sorununun çözümü için Berlin’de ‘’Normandiya Dörtlüsü’’ (Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna) arasında bir zirve düzenlemesini önerdi.

Görüşmede Suriye konusunu özellikle gündeme getiren Hollande, acilen bir ateşkesin sağlanması ve insani yardımların abluka altındaki bölgelere ulaşmasına imkan sağlanmasını istedi. Hollande, Putin’den Suriye’de ateşkesin sağlanması için daha fazla çaba göstermesini talep etti.

Merkel’in Suriye konusunda Hollande ile aynı görüşleri paylaştığı belirtilen açıklamada, Ukrayna konusunda ise liderlerin düzenlenecek zirvenin, krizin sona erdirilmesi için bir çözüm önermesi konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.

Moskova ve Paris ilişkileri, Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durdurulmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini öngören karar tasarısının Rusya tarafından veto edilmesinin ardından gerilmişti.

Hollande, Rusya'nın veto kararına tepki göstererek, Putin'i 19 Ekim'de Paris'te ağırlayacak olmaktan pişmanlık duyduğunu üstü kapalı dile getirmişti. Putin, bunun üzerine dün Paris ziyaretini ertelemişti.

Yorumlar