GÜNDEM ÖZETİ / 20 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 20 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Binali Yıldırım, Vahdettin Köşkü'nde yabancı medya temsilcileri ile buluşacak.

(İstanbul/09.30)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı'na katılacak, şehir gezisi ile Sadi Tekkesi ve Kuvayi Milliye Ruhu Anı Evi ve Şehit Gazi Müzesinin açılışını yapacak.

(Samsun/10.30-16.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti Gençlik Kolları Eğitim Kampı'nı ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, şehit Uzman Onbaşı Pehlül Oruk'un cenaze namazına katılacak.

(Erzurum/10.00-13.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açılış törenine katılacak, Ergene Havzası ile ilgili sanayiciler ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacak.

(İstanbul/12.00-Tekirdağ/15.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çıldır Aktaş Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunacak, Valiliği, AK Parti il başkanlığını, Belediyeyi, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret edecek.

(Ardahan/12.00-17.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ilişkin basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

2- Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gidecek.

(Tahran)


SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Brezilya'da sürüyor.

(Rio de Janeiro)

2- Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasına, Çaykur-Rizespor-Atiker Konyaspor, Trabzonspor-Kasımpaşa, Beşiktaş-Alanyaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/Trabzon/19.30/İstanbul/21.45)

3- TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasına, Manisaspor-Elazığspor, Büyükşehir Gaziantepspor-Göztepe, Mersin İdmanyurdu-Yeni Malatyaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Manisa/19.30/Gaziantep/Mersin/21.45)


***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar