TCMB'den TL zorunlu karşılıklara yapılan faiz ödemesine ilişkin açıklama

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, banka nezdinde Türk lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenen faiz/nema...

Google Haberlere Abone ol
TCMB'den TL zorunlu karşılıklara yapılan faiz ödemesine ilişkin açıklama

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, banka nezdinde Türk lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenen faiz/nema oranlarının, 1 Ocak 2017'den itibaren üç ayda bir ödeneceği ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 400 baz puan eksiği olarak belirleneceği bildirildi.

TCMB'den yapılan duyuruda, finansal kuruluşlar tarafından TCMB nezdinde Türk lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenen faiz/nema oranlarının belirlenme yönteminin değiştirildiği kaydedildi.

Buna göre, zorunlu karşılıkların Türk lirası olarak tutulan kısmına yeni yöntemle ödenecek faize/nemaya ilişkin usul ve esasların belirlendiği aktarılan duyuruda, şunlar ifade edildi:

"1 Ocak 2017'den itibaren üç ayda bir ödenecek faiz/nema oranı bankamız bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 400 baz puan eksiği olarak belirlenecektir. Zorunlu karşılıkların Türk lirası cinsinden tesis edilen kısmına faiz/nema ödemesi 1 Ocak 2017'den itibaren üç ayda bir mart, haziran, eylül, aralık ayları sonunu izleyen ilk iş gününde yapılacaktır. Bu çerçevede, 1 Ocak 2017’den başlayan zorunlu karşılık tesis dönemleri için ilk faiz/nema ödemesi 3 Nisan 2017'de yapılacaktır."

Yorumlar