Sınırdaki nakliyeci eylemi son buldu

Bulgaristan ve Türkiye arasında devam eden 'dozvola' (yol geçiş belgesi) krizinden dolayı Kapıkule ve Hamzebeyli sınır kapılarını TIR'lara kapatan küçük ve orta ölçekli nakliyeciler bu gece eylemi durdurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sınırdaki nakliyeci eylemi son buldu

Bulgaristan ve Türkiye arasında devam eden 'dozvola' (yol geçiş belgesi) krizinden dolayı Kapıkule ve Hamzebeyli sınır kapılarını TIR'lara kapatan küçük ve orta ölçekli nakliyeciler bu gece eylemi durdurdu. Sınırdan TIR geçişleri yeniden başladı. Buna rağmen kamyonların oluşturduğu kilometrelerce kuyruk hâlâ devam ediyor.

Geç vakte kadar Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Anton Ginev ile görüşen nakliyeciler, bloke ettikleri trafiği kaldırma kararı aldı.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Daniela Bobeva, Bulgaristan Türkiye'nin istediği miktarın yarısını olan 100 bin dozvolayı hemen vermeye hazır olduklarını belirtti. Türk tarafının da bu beyana karşılık sınırda geçiş belgesi olmadığı için günlerce bekleyen TIR'cıların geçmesine izin verdiği öğrenildi. Bobeva, 15 bin dozovaladan şu ana kadar 4 bin 700'ünün kullanıldığı, kalan 10 binin de bir aya kadar yeteceğini aktardı. Türk ve Bulgar tarafından ilgili bakanların hafta başında konuyu görüşmesi için bir araya gelmesi bekleniyor. Daha önce bu görüşmenin 21 Şubat'ta yapılması kararlaştırılmıştı.

Nakliyeciler, konu tamamen çözülmediği takdirde sınırı tekrar bloke edeceklerini belirtiyor.
CİHAN

Yorumlar