Özbekistan’ın tahıl rekoltesi 8 milyon tonu geçti

Dünyanın önde gelen pamuk üreticisi ülkeleri arasında yer alan Özbekistan’ın bu yılki tahıl üretimi 8 milyon tonu geçti. 1 milyon 300 hektarlık alana tahıl ekiminin yapıldığı ülkede, tahılın yaklaşık 7 milyon tonunu buğday oluşturuyor....

Google Haberlere Abone ol
Özbekistan’ın tahıl rekoltesi 8 milyon tonu geçti

Dünyanın önde gelen pamuk üreticisi ülkeleri arasında yer alan Özbekistan’ın bu yılki tahıl üretimi 8 milyon tonu geçti.

1 milyon 300 hektarlık alana tahıl ekiminin yapıldığı ülkede, tahılın yaklaşık 7 milyon tonunu buğday oluşturuyor. Özbekistan’da 2012’de 7 milyon 170 bin ton olarak gerçekleşen tahıl rekoltesi 2013’te 7 milyon 610 bin ton olarak kaydedilmişti.

Bu arada Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ülkede gerçekleşen rekor düzeydeki tahıl rekolte üzerine bir mesaj yayımlayarak, emeği geçen çiftçileri tebrik etti.

Tahılda kendi kendine yetinmeyi hedefleyen Özbekistan’ın önümüzdeki yıllarda tarım ve tarıma dayalı yatırımlara daha ağırlık vermesi bekleniyor. Nüfusu 30 milyonu aşan Özbekistan’da en fazla tandır ekmeği tüketiliyor. Özbekistan, kimi zaman yaşanan un açığını ise Kazakistan ve Rusya’dan ithal ettiği un veya buğdayla karşılıyor.

CİHAN

Yorumlar