NG Kütahya Seramik, Samsun’a seramik plazası açıyor

NG Kütahya Seramik ve NG Kütahya Porselen, Konya’daki şovrumun ardından Karadeniz Bölgesi’nin en büyük seramik ve porselen plazasını Samsun’da açıyor.

Google Haberlere Abone ol
NG Kütahya Seramik, Samsun’a seramik plazası açıyor

NG Kütahya Seramik ve NG Kütahya Porselen, Konya’daki şovrumun ardından Karadeniz Bölgesi’nin en büyük seramik ve porselen plazasını Samsun’da açıyor. 3 bin metrekare alanda gerçekleştirilen 5 milyon TL’lik proje, 18 Aralık’ta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılışla hizmete girecek. Samsun ve bölge ekonomisine büyük katkılar sağlaması beklenen NG Kütahya Seramik ve NG Kütahya Porselen Plaza'sında son tasarım yer ve duvar seramikleri ile porselen modelleri görücüye çıkacak.

Açılış öncesinde Karadeniz’in ün büyük seramik ve porselen plazasında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı, NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Samsun ve bölge yatırımları hakkında bilgi verdi. Ulusal ve yerel gazetecilerin ilgi gösterdiği toplantıda Güral, Samsunlulara alışılmışın dışında güzellikler sunacaklarını söyledi.

Özel tasarımların yaratıcı markaları NG Kütahya Seramik ve NG Kütahya Porselen ile Karadeniz Bölgesi’ndeki yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Erkan Güral, “Karadeniz sahil şeridindeki diğer illerde de yatırımlarımız var. Bu kadar büyük değiller ama Trabzon, Ordu ve Giresun’da inşaatlarımız başladı. Bunlar mevcut olan bayilerimizin imkanlarını daha da geliştirecek. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde de devam eden plaza ve şovrum yatırımlarımız devam ediyor. Enleri ve ilkleri çok seviyoruz. Yapılmayan ne varsa onları tespit edip yapmaya çalışıyoruz. Geçen ay Konya’da açmıştır. Çok önemli yansımaları olmuştu. Samsun’a da katma değer anlamında katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Samsun’daki seramik ve porselen ortak konseptini içeren plazaya büyük önem verdiklerini anlatan Güral, “Bu şovrumu tüm Karadeniz Bölgesi’ne hitap etmek amacıyla 3 yıl planladık. Samsun’un katma değerini görerek arsa olarak satın alıp 5 milyon TL’lik yatırım yatırımla tamamladık. Samsun’un hak ettiği değeri verebilmek adına planlanmış, Kütahya seramik bünyesinde Karadeniz Bölgesi’nde 16 iş ortağımız, 169 iş ortaklarımızın müşterileri, 300 mimar ve müteahhide yakın olacak bir projedir. 3 bin metrekare büyüklüğündeki mağazada yer ve duvar seramikleri ve son tasarım porselen modellerimiz ve ürünlerimizi bölge halkının hizmetine sunacağız. İşin en önemli noktası nihai kullanıcılar olan hanımlar bizim öncelikli hedef kitlemizdir. Ev hanımları buraya geldiklerinde arzu ettikleri porselen ürünlerimiz burada. Koreka otel, restoran ve kafe ürün gruplarımız da burada olacak. Herkesin gözüne ve gönlüne hitap edecek özel tasarımlar görülebilecek.” şeklinde konuştu.

"SAMSUN’A ÇOK DOĞRU BİR YATIRIM YAPTIK"

Karadeniz Bölgesi’nde bu büyüklükte ve çeşitlilikte başka bir konsept olmadığının altını çizen NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Çok doğru yaptığımıza inanıyoruz. Arsa daha büyük olsaydı daha büyüğünü yapardık. Çünkü Samsun, gelişen potansiyeli, ulaşım avantajları, sanayi yatırımlarının artması, turizm zenginliklerinin daha potansiyel kullanılması, otel projelerinin artması ile bunu çok fazlasıyla hak ediyor. Dolayısıyla Samsun’da Kütahya Seramik’in yer alması tesadüf değil, ekonomik olarak büyüyen şehrimizin yansımasıdır. Kütahya seramik mağazalarında Kütahya porselen ürünlerimizi de sergiliyoruz. Bu ortak konsepte de önem veriyoruz. 2014 kreasyonları ve tüm ürün grubundaki en yeni tasarımlarının sergileneceği şovrum her beğeniye hitap edecek.” ifadelerini kullandı.

Hem seramik hem de porselen sektöründe Türkiye’nin dört bir yanında büyümeye devam edeceklerine değinen Erkan Güral, sözlerini şöyle sürdürdü: “NG Kütahya Porselen ve NG Kütahya Seramik olarak bugüne dek hayata geçirdiğimiz tüm çalışmalarımızda ‘ilk ve en büyük’ olma arzusuyla yola çıktık. Hızla ilerlediğimiz bu yolda hedeflerimizi birer birer gerçekleştiriyor, açtığımız şovrumlarla sektörümüzdeki yerleşmiş anlayışları değiştirip ezberleri bozuyoruz. Hem ülke genelindeki yatırımlarımız hem de yurt dışı ihracatımız yeni yılda da artarak devam edecek.” CİHAN

Yorumlar