New York Borsası rekorla kapandı

NEW YORK (AA) - New York Borsası, piyasalardaki olumlu hava ve petrol fiyatlarının yükselişe geçmesiyle günü rekor seviyede kapattı. Kapanışta, Dow Jones...

Google Haberlere Abone ol
New York Borsası rekorla kapandı

NEW YORK (AA) - New York Borsası, piyasalardaki olumlu hava ve petrol fiyatlarının yükselişe geçmesiyle günü rekor seviyede kapattı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 120,74 puan (yüzde 0,66) artışla 18.347,67 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 14,98 puan (yüzde 0,70) değer kazanarak 2.152,14 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 34,18 puan (yüzde 0,69) yükselerek 5.022,82 puan oldu.

Böylece, Dow Jones Sanayi ve Standard & Poor's 500 Endeksleri tarihlerindeki en yüksek seviyeden günü tamamlarken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de bu yılki kayıplarını silerek 2016'daki en yüksek seviyesinden kapandı.

Endekslerdeki artışta, cuma günü açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisinin piyasalarda yarattığı olumlu havanın devam etmesi etkili oldu. ABD Çalışma Bakanlığının geçen cuma açıkladığı verilere göre tarım dışı istihdam haziranda 287 binle beklentiyi aşarak son 8 ayın en güçlü yükselişini göstermişti.

Ayrıca, petrol fiyatlarındaki artışta endekslerdeki yükselişe katkıda bulundu.

OPEC'in bugün yayınlanan "Petrol Piyasası Raporu"nda, dünya genelinde ham petrol talebinde bu yıl ve gelecek yıl artış olmasının öngörüldüğünün bildirilmesinin ardından küresel piyasada petrol fiyatlarında artış görüldü.

Borsanın kapandığı saatte, ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 4,5 artışla 46,78 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 4,5 yükselişle 48,34 dolardan işlem görüyordu.

Piyasalar, yarın açıklanacak ABD'deki haftalık ham petrol ve benzin stokları verileriyle haziran ayı ihracat/ithalat fiyat endeksleri ve federal bütçe dengesine odaklandı.

Yorumlar