Dinçer: Hedeflerimizde revizyon yapmadık, her işe uzun vadeli bakıyoruz

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'nin potansiyeline ve dinamizmine inançlarının tam olduğunu belirterek “Bu yüzden 2014 yılı hedefimizde herhangi bir revizyon yapmadık. Her işe uzun vadeli bakıyoruz....

Google Haberlere Abone ol
Dinçer: Hedeflerimizde revizyon yapmadık, her işe uzun vadeli bakıyoruz

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'nin potansiyeline ve dinamizmine inançlarının tam olduğunu belirterek “Bu yüzden 2014 yılı hedefimizde herhangi bir revizyon yapmadık. Her işe uzun vadeli bakıyoruz. Her işimizde farklılık oluşturmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de çift haneli karlı büyümeyi, üretim yatırımlarını da zamanında tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

    Sabancı Grubu’nun 2013 yılında konsolide net satışının 24,2 milyar, net karının ise 1,7 milyar lira olduğunu kaydeden Dinçer, 2014 yılında yüzde 70’i enerji olmak üzere 4 milyar liralık yatırım yapmayı ve 1800 kişilik yeni istihdamla toplam çalışan sayısını 60 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

    İzmir ve çevresindeki faaliyetleri gözden geçirmek ve yatırım imkanlarını incelemek üzere İzmir’e gelen Haluk Dinçer, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu şirketlerinin yatırımları ve hedefleri hakkında da bilgi verdi. Perakende sektöründe TeknoSA, KlikSA ve CarrefourSA ile tüketiciye ulaştıklarını belirten Dinçer, bugün yaklaşık 300 milyar dolar büyüklüğe sahip perakende sektörünün, son on yıldır yakaladığı istikrarlı büyüme trendiyle Türkiye ekonomisine güç sağlayan ana dinamolardan biri haline geldiğine dikkat çekti. 2013 yılında yüzde 12-13 gibi bir büyüme rakamı yakalanan sektörün 2014 yılında yüzde 15 civarında bir büyümeye ulaşacağı öngörüsünde bulunan Dinçer, “Geçmiş yıllarda organize perakende sektöründeki büyüme ülke ekonomisinin büyümesinin iki katı olduğunu görüyoruz. Aynı trend bu yıl da devam edecek.” şeklinde konuştu.

    Perakende sektöründe TeknoSA ile elde ettikleri başarıyı, yönetimini geçen yıl devraldıkları CarrefourSA’ya da aynen taşımak istediklerini belirten Haluk Dinçer, CarrefourSA’da yeniden yapılanma projesini sürdürürken, TeknoSA’da müşterilerine mükemmel hizmet sunabilmek için çoklu kanal yatırımlarına devam edeceklerini bildirdi.

    CARREFOURSA’DA ON YEDİ ÇEYREKTEN SONRA GELEN İLK KAR

    2014 yılının CarrefourSA için sıçrama yılı olacağını açıkladıklarını hatırlatan Haluk Dinçer, “2014'ün ilk çeyreğinde bunun ilk işaretlerini gördük. Şirketin bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi karı 5 milyon 999 bin 197 lira olurken, net kar seviyesi 3 milyon 731 bin 701 lira olarak gerçekleşti. Böylece CarrefourSA 5 yıl sonra ilk kez kâra geçmiş oldu.” diye konuştu. Dinçer, biri Karşıyaka’daki hipermarket olmak üzere toplam sekiz market ve 200’ü aşkın çalışanla faaliyet gösterdikleri İzmir’de, 2014 yılında 6 yeni market açılışı planladıklarını, 88 İzmirliye istihdam sağlayacaklarını aktardı.

    TEKNOSA İLE 3,5 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE CİRO HEDEFİ

    Türkiye’de elektronik perakende sektörünün açık ara lider ve en değerli markası olan TeknoSA’nın 2013 yılını 3 milyar lira ciro ile kapattığını belirten Dinçer, 2014 yılsonunda 3,5 milyar liranın üzerinde ciro büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti: “İzmir’de ikisi Exxtra toplam 22 mağazada 270’i aşkın TeknoSA çalışanı görev yapıyor. Yapımı devam eden Mavibahçe AVM ve Eşrefpaşa İzmir Park AVM’lerinde iki yeni mağaza açmayı hedefliyoruz.”

    E-TİCARETE 15 MİLYON DOLAR ALT YAPI YATIRIMI

    Sabancı topluluğunun e-ticaret alanında faaliyet gösteren en genç şirketi KlikSA sitesini 2013 yılında yaklaşık 23 milyon kişi ziyaretçi ettiğini kaydeden Dinçer, “Kliksa.com, 2014 yılında da büyümeye devam ederek, kategori ve ürün sayısını artırmayı, ürünlerin tüketicilere her zaman hızlı şekilde ulaştırılmasını hedeflemektedir. Dünya çapında bir web platformu oluşturmak amacıyla 2014 yılında e-ticarete 15 milyon dolar altyapı yatırım yapmayı planlıyoruz. Perakende alanındaki tecrübe ve gücümüzle önemli katma değer yaratarak Türkiye’nin Amazon’u olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz.” bilgilerini verdi. Dinçer, AvivaSA’nın da halka arz çalışmalarının sürdüğünü aktardı. CİHAN

Yorumlar