Çocuk temalı EXPO teklifine Ankaralı tekstilcilerden destek

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in, Ankara’da çocuk temalı EXPO düzenlenmesi yönündeki sözlerine destek verdi. Karakuş, “23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş bir ülkenin başkentine...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk temalı EXPO teklifine Ankaralı tekstilcilerden destek

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in, Ankara’da çocuk temalı EXPO düzenlenmesi yönündeki sözlerine destek verdi. Karakuş, “23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş bir ülkenin başkentine EXPO gömleği çok yakışır.” dedi.

Canip Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, dünya çocuklarını Ankara’da buluşturacak bir EXPO etkinliğinin en temel gerekçesini, nüfusunun yüzde 23’ünün çocuk olması ve büyükelçiliklerde yaşayan tüm ülkelerden gelme çocukların Ankara'da bulunmasından daha çok, Cumhuriyet'i kurmuş, TBMM’ni açmış ve 23 Nisan’ı da çocuklara armağan etmiş bir ulusun başkenti olmasını gösterdi.

“HAZIR GİYİM DEĞİL, EL DİKİŞİ“

Dünya çocuklarını buluşturacak uluslararası bir etkinliğin Ankara’nın marka imajına da çok katkı sağlayacağını kaydeden Karakuş, “Çocuk temalı bir EXPO, Ankara için bir hazır giyim değil, kalıp gibi oturacak bir el dikişidir.” dedi. Karakuş, şunları söyledi: “5 milyona yakın Ankara'da, 1 milyonu aşan çocuk nüfus var. Çocuklara yönelik bir EXPO için doğal iklim zaten mevcut. 23 Nisan’ı da bu gerekçelere eklediğinizde Ankara, dünya çocuklarını buluşturacak en önemli merkez olabileceğini ortaya koyuyor. Diğer yandan, çocuk istismarı, çocuk çalışanlar ve çocuk haklarına ilişkin benzer sorunların sıkça gündeme geldiği bir Türkiye’de bu konudaki duyarlığı artırmak için de bir vesile oluşturulur.”

GÖKÇEK’E ÇAĞRI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, uzun süreden beri Ankara’ya Disneyland kazandırmak gibi önemli bir projesi olduğunu hatırlatan Karakuş, bu ve benzer projelerin Ankara EXPO projesi çerçevesinde ele alınması ve buna göre yeni bir tasarımla yola çıkılması gerektiğine dikkat çekerek, projeye destek vermesi yönünde çağrıda bulundu. Karakuş, “Biliyorum ki Sayın Gökçek, çocuklar konusunda çok duyarlıdır ve bu tür büyük organizasyonlar düzenleme konusunda deneyimli bir başkandır. Umuyorum ki bu beş yıllık dönemde EXPO hedefi yakalanacaktır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar