Çin'e balık ihracatının önü açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Sertifikasyon ve Akreditasyon İdaresi arasında su ürünleri ihracatı ile ilgili görüşmeler sonuç verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çin'e balık ihracatının önü açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Sertifikasyon ve Akreditasyon İdaresi arasında su ürünleri ihracatı ile ilgili görüşmeler sonuç verdi. Böylece Türkiye’den 31 balıkçılık ürünü işletmesinin Çin’e ihracat yapmasının önü açıldı.

ÇHC Sertifikasyon ve Akreditasyon İdaresi, balıkçılık ürünleri ihracatı yapmak üzere yetkilendirilmiş işletmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere 1-7 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye'de incelemelerde bulunmuştu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu kapsamda yaptığı çalışmalar meyvesini verdi ve 31 balıkçılık ürünü işletmesine ÇHC’ye ihracat yapılabilmesi amacıyla izin verildi. Bu durum ÇHC resmi internet sitesinde de yayımlandı.

SIRA KANATLI VE ZÜT ÜRÜNLERİ İHRACATINDA

Bakanlık ayrıca Çin'e kanatlı ve süt ürünleri ihracatının gerçekleştirilmesi amacıyla da girişimlerde bulundu. Bu konularla ilgili önümüzdeki günlerde Çin’den yeni bir heyet gelmesi bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar