Yunan medyası: Erdoğan, basın ve interneti susturuyor

Yunan basın-yayın organları, hükümeti eleştiren tweet attığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Today's Zaman muhabiri Mahir Zeynalov ile ilgili haberlere geniş yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yunan medyası: Erdoğan, basın ve interneti susturuyor

Yunan basın-yayın organları, hükümeti eleştiren tweet attığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Today's Zaman muhabiri Mahir Zeynalov ile ilgili haberlere geniş yer verdi. Gazeteler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basına yönelik baskısının giderek arttığını ve medya ile interneti susturduğunu yazdı.

Türkiye’de medyaya yönelik baskıların artması, Yunan yazılı ve görsel medyası tarafından eleştiriliyor. Ülkenin saygın ve en çok satan Kathimerini, Ethnos gibi gazetelerin yanı sıra internet medyası da, hükümeti eleştiren tweet attığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Today's Zaman muhabiri Mahir Zeynalov’a ilişkin haberlere geniş yer verdi.

Kathimerini gazetesi, “Türkiye’den gazeteciye sınırdışı” başlıklı haberinde, Azeri kökenli gazeteci Zeynalov’un şahsi twitter hesabından Erdoğan’a ilişkin eleştirel mesaj attığı gerekçesiyle sınırdışı edilmesini eleştirdi. Zeynalov’un sınırdışı edilmesine AGİT’in de sert tepki verdiğine dikkati çeken gazete, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in muhabirine yapılan muameleye yönelik eleştirilerine yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde meclisten geçen internet yasasına dair de bilgi veren Kathimerini, düzenlemenin acilen sitelerin yasak kapsamına alınmasına ve 2 yıl boyunca tüm bilgilerin arşivlenmesine olanak verdiğine dikkat çekti.

ETHNOS'tan 2 SAYFALIK ELEŞTİRİ

Ethnos gazetesi ise 2 sayfalık kapsamlı haber-yorumuna, “Erdoğan, basın ve interneti susturuyor” başlığını çekti. Azeri gazeteci Zeynalov’un eleştirel tweeti sebebiyle sınır dışı edilmesine büyük tepki geldiğini yazan gazete, Erdoğan’ın bir gazetenin seçim anketlerini değiştirmesi için de baskı yaptığını savundu. Başbakan Erdoğan’ın “medyaya yönelik girişimleri basını boğuyor” yorumunda bulunan Ethnos, Erdoğan’a yakın bir medya grubunun satın alınması için ihaleler üzerinden para havuzu oluşturulduğunu ve son 2 yılda çok sayıda gazetecinin Erdoğan’ın müdahalesi sonucu işsiz kaldığını yazdı.

Zeynalov’un sınır dışı edilme serüvenini ‘yüz’ başlıklı özel bir başlık altında ve geniş şekilde işleyen gazete, internet yasası başta olmak üzere medyaya yönelik sınırlamalara gelen uluslararası tepkilere yer verdi. CİHAN

Yorumlar