UETD: Erdoğan’ın konuşmasını salon yerine kümese layık gördüler

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenecek olan 10. Yıl kutlama Şöleni için Viyana'ya davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşacağı salon konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. UETD Avusturya'nın Başkanı Abdurrahman...

Google Haberlere Abone ol
UETD: Erdoğan’ın konuşmasını salon yerine kümese layık gördüler

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenecek olan 10. Yıl kutlama Şöleni için Viyana'ya davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşacağı salon konusunda büyük sorunlar yaşanıyor.

UETD Avusturya'nın Başkanı Abdurrahman Karayazılı “Belediyenin bize tahsis ettiği yer 7 bin kişilik bir buz pateni pisti. Biz 40-50 binden bahsederken, bu kadar bizi köşeye sıkıştırıp bir kafese, kümese layık görmeleri de bize yaklaşımın ne kadar ılımlı olduğunun göstergesidir." dedi.

Kanal 7 Avrupa'da yayınlanan Avusturya Günlüğü programında yaşadıkları süreci değerlendiren Karayazılı, buz pateni pisti ile kontratı imzalama aşamasındayken salon menajerine polisin baskı yaptığını da öne sürdü. Karayazılı, menajerin kontratı iptal etmek istediğini fakat belediyenin daha sonra sorunu çözdüğünü ve yeri kiraladıklarını ifade etti.

Karayazılı Türk toplumuna birlik, beraberlik çağrısında da bulunarak, polisin tavrının, 'burada bir uyanışın, miladın göstergesi olduğunu' düşündüğünü söyledi.

Erdoğan'ın önümüzdeki hafta yapacağı konuşmadan sonra yeni bir sürecin başlayacağını belirten Karayazılı, “Programdan sonra daha net, daha açık konuşacağız. Herkes bundan sonra haddini bilsin.“ şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un Başbakan Erdoğan'ın konuşması öncesindeki uyarılarını da eleştiren Karayazılı, "Bu kadar provokasyon yaparak, bu kadar sağlıksız demeçler vererek sadece kutuplaştırma yapıyorlar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar