Tayland’da seçim tarihi değişmedi

Tayland Başbakan Yardımcısı Phongthep Thepkanchana, seçim komisyonu ile yaptığı görüşme sonrası, seçimlerin tarihinin değişmeyeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland’da seçim tarihi değişmedi

Tayland Başbakan Yardımcısı Phongthep Thepkanchana, seçim komisyonu ile yaptığı görüşme sonrası, seçimlerin tarihinin değişmeyeceğini açıkladı. Thepkanchana, tarihin değişmesinin gösterileri bitirmeyeceğinden dolayı 2 Şubat’ta seçimlerin yapılacağını bildirdi.

Geçtiğimiz pazar Tayland'da 2 Şubat 2014 genel seçimleri öncesinde yapılan erken oy kullanma, hükümet karşıtı göstericiler tarafından engellenmişti. Göstericiler, oy kullanmak için seçim merkezlerine gelen vatandaşların binalara girişine izin vermemişti.

Başbakan Yardımcısı Surapong Tovichakchaikul yaptığı açıklamada, başkent Bangkok'ta kurulan 50 sandıktan 46'sında göstericilerin engellemesinden dolayı oy verme işleminin yapılamadığını belirtti.
Ayrıca aynı gün hükümet karşıtı göstericiler ile Tayland'ın devrik Başbakanı Thaksin Shinawatra yanlısı grup ile silahlı çatışma yaşanmıştı.

Protestocuların lideri olarak bilinen ve Halkın Demokratik Reformu Komitesi Başkanı Suthep Thaugsuban ise halka seslenerek 2 Şubat seçimini engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar