S&P ve Fitch Ratings Rumların kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard & Poor’s (S&P) ile Fitch Ratings, Güney Kıbrıs'ın kredi notunu yükseltti.

Google Haberlere Abone ol
S&P ve Fitch Ratings Rumların kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard & Poor’s (S&P) ile Fitch Ratings, Güney Kıbrıs'ın kredi notunu yükseltti. Piyasalarda hareketlilik meydana getiren karar sonrası konuşan Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, hükümetin aynı kararlılıkla, Avrupa Birliği (AB) Destek Programı’nın hayata geçmesi için çalışacağını belirtti.

S&P Rum ekonomisinin uzun vadeli notunu “B-”den “B”ye, Fitch Ratings’in ise “CCC”den “B-”ye yükseltti. S&P, Rum ekonomisinin kısa vadeli notunu da “B”de sabitlerken, Güney Kıbrıs’ın öngörülenden daha iyi bir ekonomik performans sergilediğini ve bu nedenle notu yükselttiğini açıkladı.

S&P, Rum ekonomisi için 2016 yılına kadar daralmanın devam edeceğini ve 2017 yılından önce ekonomik kalkınma olmayacağı öngörüsünde de bulundu.

Fitch Ratings ise, Güney Kıbrıs’ın ekonomik güç notunu “B-” olarak belirledi. Fitch, Güney Kıbrıs’ın AB Destek Programı’na uyum sağlama çerçevesinde devam eden ilerlemenin önemli bir unsur olduğunu kaydetti.


CİHAN

Yorumlar