Silah şirketinden milletvekillerine 5 milyon Euro iddiası

Almanya'nın tanınmış silah şirketlerinden Kraus-Maffei Wegmann'ın, 2000 ila 2006 yılları arasında sosyal demokrat Sosyal Demokrat Partili (SPD) iki milletvekiline 5 milyon Euro ödediği ileri sürüldü. Süddeutsche Zeitung gazetesi, bu bilginin...

Google Haberlere Abone ol
Silah şirketinden milletvekillerine 5 milyon Euro iddiası

Almanya'nın tanınmış silah şirketlerinden Kraus-Maffei Wegmann'ın, 2000 ila 2006 yılları arasında sosyal demokrat Sosyal Demokrat Partili (SPD) iki milletvekiline 5 milyon Euro ödediği ileri sürüldü.

Süddeutsche Zeitung gazetesi, bu bilginin şirket içinde Yunanistan'da verilen rüşvet olayları hakkında yapılan bir denetimde tespit edildiğini bildirdi. Son yıllarda Krauss-Maffei Wegmann'ın Atina'ya toplam değeri 2 milyar Euro'yu bulan Leopar 2 tankları ve parçaları sattığı bildirildi.

Söz konusu satışların pazarlığının SPD'li eski federal milletvekilleri Dagmar Luuk ve Heinz-Alfred Steiner'in 'Güney Avrupa Danışma Bürosu'nda (BfS) görev aldığı dönemlerde yapıldığı ve bu iki milletvekilinin de bu danışmanlık bürosundan milyonlarca Euro prim aldıkları belirtiliyor. Bu iki siyasinin 1980 ile 1990 ve 1994 yılları arasında Federal Meclis’te milletvekilliği yaptıkları kaydedildi. Şirket içi denetim yapan PwC şirketi, Luuk ve Steiner'e ödenen primlere bir anlam veremezken, geçen yılın sonunda Atina'da Savunma Bakanlığı'nın silah alımından sorumlu yetkilisinin Alman şirketinden iki Yunanlı danışmanının verdiği rüşveti aldığını itiraf ettiği öne sürüldü.

Şimdi silah şirketinin bir menajeri ve rüşvet alan Yunan yetkili hakkında soruşturma yürütülüyor. CİHAN

Yorumlar