Saraybosna'da Papa 2. John Paul'ün heykeli açıldı

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki 'İsa'nın Kalbi' kilisesinin önünde 2005 yılında vefat eden Papa 2. John Paul'ün 3 metre yüksekliğindeki heykeli açıldı. Hıristiyanların yanı sıra diğer din mensuplarının da katıldığı törende,...

Google Haberlere Abone ol
Saraybosna'da Papa 2. John Paul'ün heykeli açıldı

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki 'İsa'nın Kalbi' kilisesinin önünde 2005 yılında vefat eden Papa 2. John Paul'ün 3 metre yüksekliğindeki heykeli açıldı. Hıristiyanların yanı sıra diğer din mensuplarının da katıldığı törende, Bosna Savaşı ve sonrasında barışın hakim olması için Papa'nın gösterdiği çabalar anıldı.

Geçtiğimiz günlerde Vatikan tarafından aziz ilan edilen Papa 2. John Paul'ün heykeli Saraybosna'ya dikildi. Törene Bosna-Hersek Kardinali Vinko Pulyiç, Bosna Cumhurbaşkanlık Konseyi üyeleri Bakir İzzetbegoviç ve Zelyko Komşiç, Federasyon Cumhurbaşkanı Zivko Budmir, Saraybosna Belediye Başkanı İvo Komşiç ve birçok siyasetçi katıldı. John Paul, 1997'de ölüm tehditlerine rağmen Saraybosna'yı ziyaret etmişti.

Törende konuşan Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç bu heykelin büyük bir insana ait olduğunu ve Saraybosnalı vatandaşların Papa 23. John'u her zaman büyük iyiliklerle hatırladıklarını söyledi. İzzetbegoviç, "Konuşmalarında her zaman barışa davet ediyordu. Kendisi 1994 yılında,bizim en kötü günlerimizde ziyareti etmek istedi ama uluslararası barış kuvvetleri onu koruyamayacağı için Saraybosna'ya ilk ziyaretini 1997 yılında yaptı. Roma'ya döndüğünde 'Savaş artık hiçbir zaman olmasın' mesajını gönderdi ve barışa davet etmekten asla vazgeçmedi." dedi.

Bosna Kardinalı Vinko Pulyiç ise törene katılanları yanı sıra dün kendilerini ziyaret eden İslami Birlik Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi'ye teşekkür etti. Törene İslami Birlik adına bir temsilci de katıldı.

Vatikan, 1992 Bosna referandumundan bir ay sonra Bosna-Hersek'i bağımsız devlet olarak kabul ettmişti. CİHAN

Yorumlar