Putin: Soçi Olimpiyatları dünyanın en büyük inşaat projesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’de 7 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatları için yapılan alt yapı çalışmalarının dünyanın en büyük inşaat projesi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Putin: Soçi Olimpiyatları dünyanın en büyük inşaat projesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’de 7 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatları için yapılan alt yapı çalışmalarının dünyanın en büyük inşaat projesi olduğunu söyledi. Rusya farklı verilere göre olimpiyat hazırlıkları ve bölgenin kalkınma program için 50 milyar dolara yakın para harcadı.

Ulusal bir uyum içinde Soçi çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Putin, “Bu önemli bir yatırım projesi. Bu dünyanın en büyüğü…” dedi.

Soçi’da Rus olimpiyat takımları ile bir araya gelen Putin, “İnşaat çalışmaları dağların üzerinde sıfırdan başladı. Bu çok zor bir iş. Yedi yıldır buna hazırlanıyoruz. Bu ülke çapında dev bir proje. Sonuçta ileri teknoloji ürünü spor tesisleri kurduk. Rusya Olimpiyatlar için hazır.” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Soçi Olimpiyatları için 50 milyar dolar harcandığını, bunun 6,4 milyar dolarının hazırlıklar için diğer kısmının da bölgenin kalkınması için harcandığını belirtmişti.

Olimpiyat hazırlıklarından sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak, toplam hazırlıklar çalışmalarının 6,4 milyar dolar olduğunu teyit etmişti.

Atina 2004 yaz olimpiyatları için 10,8 milyar dolar, 2008 Pekin yaz olimpiyatları için de 40 milyar dolar harcanmıştı. 2010 Vancour Kış Olimpiyatları’na 7,2 milyar dolar harcama yapılırken, Londra 2012 yaz olimpiyatlarına 13,7 milyar dolar harcama yapıldı.

Putin, Soçi’de basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, açılışa gelecek devlet ve hükümet başkanları ile Suriye krizi, Ukrayna’daki gelişmeler ve Afganistan konularını ele alacaklarını söyledi. Putin Orta Asya ülke liderlerinin Afganistan’dan NATO’nun çıkmasının ardından oluşacak boşlukla ilgili endişeleri olduğunu hatırlattı. CİHAN

Yorumlar