Netanyahu’dan Gazze halkına çağrı: Evlerinizi terk edin

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, BBC televizyonuna verdiği röportajda, Gazze halkına seslenerek, evleri terk ederek, İsrail ordusunun onlardan gitmelerini istediği yerlere gitmelerini istedi.Netanyahu, “Bu fırsatı kullanarak Gazze halkına...

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu’dan Gazze halkına çağrı: Evlerinizi terk edin

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, BBC televizyonuna verdiği röportajda, Gazze halkına seslenerek, evleri terk ederek, İsrail ordusunun onlardan gitmelerini istediği yerlere gitmelerini istedi.

Netanyahu, “Bu fırsatı kullanarak Gazze halkına konuşmak istiyorum. İsrail ordusunun uyarına kulak verin. Evlerinizi terk edin ve gitmeniz söylenen yere gidin. Terk edin, orada durmayın. Çünkü Hamas sizin ölmenizi istiyor. Hamas için ölmemelisiniz. Hamas sizi önemsemiyor. Ancak biz sizin güvende olmanızı istiyoruz.” dedi.

ROKET SALDIRILARINI DURDURMAK İÇİN “GEREKEN NEYSE” YAPILACAK

Bu arada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Hamas'ın roket saldırılarını durdurmak için "gereken neyse" yapılacağını söyledi. Netanyahu ayrıca İsrail askerlerinin sivil kayıplardan kaçınmak için azami çaba sarf ettiklerini savundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir mahalleye yaptığı saldırıda en az 62 Filistinlinin ölmesinden sonra CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, "Biz askeri hedefleri vurmaya çalışıyoruz. Ancak sivil kayıplar da var. Biz bunu istemiyoruz ve pişmanlık diliyoruz." dedi.

Netanhayı ayrıca Hamas'ı kasten İsrailli sivilleri hedef almak ve Gazze sakinlerini "canlı kalkan" kullanmakla suçladı.

Hamas'ın silah tünellerini yok etmek için operasyon başlattığı savunulan İsrail'in saldırıları ne zaman sonlandıracağı sorusu üzerine ise Netanyahu, her şeyin "çok hızlı" yapıldığını kaydederek, bir tarih vermekten kaçındı. CİHAN

Yorumlar