Merkel'i Nazi kıyafetleriyle resmeden ceza ödeyecek

Almanya'da gösterilerde Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Nazi üniforması ve sembolleriyle tasvir eden vatandaşlar ceza ödeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Merkel'i Nazi kıyafetleriyle resmeden ceza ödeyecek

Almanya'da gösterilerde Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Nazi üniforması ve sembolleriyle tasvir eden vatandaşlar ceza ödeyecek. 2012 yılı sonlarında Sol Parti ve ver.di sendikası tarafından Euro krizinin sonuçları dolayısıyla düzenlenen bir gösteride solcu sanatçı Günther Wangerin'e ait bir resimde Merkel, kolunda gamalı haç bandı olan Nazi üniformasıyla tasvir edilmişti.

Wangerin, bundan dolayı ikinci kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada yasak sembolleri kullandığı için 3 bin Euro para cezasına çarptırılan Wangerin, ikinci duruşmada sanat özgürlüğünü ileri sürerek cezanın kaldırılmasını istedi. İnsanlara 'Yurt dışından bize böyle bakılıyor' mesajı vermek istediğini savunan Wangerin, bu şekilde Yunanistan'ın Almanya başbakanına yaptığı hakarete dikkat çekmek istediğini belirtti.

Euro krizi döneminde Avrupa Birliği fonlarından borç para alınması karşılığında Almanya'nın bazı şartlar ileri sürmesinden yakınan bazı Yunanlılar, Başbakan Merkel'i Adolf Hitler'e benzeten resimler çizmişlerdi. Davaya bakan mahkeme, gamalı haçın her türlü kullanımının yasak olduğuna ve verilmek istenen mesajın önemli olmadığına hükmetti. CİHAN

Yorumlar