Lufthansa pilotlarının grevi başladı

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da bu kez de pilotlar greve gitti.Daha önce havalimanı personelinin iş bırakma eylemi yapması nedeniyle Almanya genelindeki 7 havalimanında yaklaşık 600 uçuşunu iptal eden şirket bu kez de pilotların greviy.

Google Haberlere Abone ol
Lufthansa pilotlarının grevi başladı

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da bu kez de pilotlar greve gitti.

Daha önce havalimanı personelinin iş bırakma eylemi yapması nedeniyle Almanya genelindeki 7 havalimanında yaklaşık 600 uçuşunu iptal eden şirket bu kez de pilotların greviyle sarsıldı.

Lufthansa eylem nedeniyle yaklaşık 3 bin 800 uçuşunu iptal etti. Söz konusu gelişmeden 425 bin yolcunun etkileneceği duyuruldu. Lutfhansa’nın yanısıra alt şirketi Germanwings’de de pilotlar uçakları yerde bıraktı.

Alman havayolu şirketinin bir sözcüsü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada bu sabah saatleri itibariyle havalimanların durumun sakin olduğunu ve herhangi bir yığılma görülmediğini aktardı.

Frankfurt havalimanında çok az sayıda yolcunun beklediğini bu kişilerin ise daha önceden grev hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten sözcü, Münih’te de durumun sakin olduğunu ifade etti.

Almanya içinde uçuşları iptal edilen yolcuların demiryolu ulaşımına yönlendirildiği belirtildi.

Pilot sendikası Cockpit, Lufthansa’da çalışan 5 bin 400 pilot için daha fazla ücret ve emeklilik haklarının muhafazasını talep ediyor.

Lufthansa’nın alt şirketleri Swiss, Avusturya havayolları ve Eurowings’de ise greve giden pilot bulunmuyor. CİHAN

Yorumlar