Kutlu Doğum, Amsterdam'da büyük bir coşku ile anıldı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 2 bin kişinin katılımı ile Kutlu Doğum programı düzenlendi.'Hazreti Peygamber Din ve Samimiyet' konusunun işlendiği Kutlu Doğum programı, Amsterdam'daki çeşitli cami ve dernekler tarafından ortak organize...

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum, Amsterdam'da büyük bir coşku ile anıldı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 2 bin kişinin katılımı ile Kutlu Doğum programı düzenlendi.

'Hazreti Peygamber Din ve Samimiyet' konusunun işlendiği Kutlu Doğum programı, Amsterdam'daki çeşitli cami ve dernekler tarafından ortak organize edildi. Programa Türkiye'den İlahiyatçı Vehbi Ersoy, Türkiye'nin Amsterdam Konsolos Muavini Ahmet Demir, Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı ve Lahey Din İşleri Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Ünver katıldı. Türk ve Hollanda Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

"HOLLANDALILARA EFENDİMİZİ TANITMA GAYRETİNDEYİZ"

Amsterdam Sporthal Zuid kapalı spor salonunda düzenlenen programda konuşan Amsterdam Camiier Platformu adına Yasin Bozacı, her yıl Peygamber Efendimizi (s.a.s.) Hollandalılara daha iyi bir şekilde tanıtma gayreti içinde olduklarını bunun için aylar öncesinden hazırlık yaptıklarını söyledi.

"KUTLU DOĞUM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRSİN"

Amsterdam Konsolos Muavini Ahmet Demir ise "Birbirimize, eşlerimize, dostlarıma ve kardeşlerimize karşı ne kadar samimiyiz. Samimiyetimiz sözde mi yoksa özde mi? Birbirimizi Allah için gerçekten seviyor muyuz? Kendimiz için istediğimizi, kardeşimiz içinde istiyor muyuz? Özetle Peygamber Efendimizin gösterdiği gerçek yolunu neresindeyiz?" diye sordu.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ SADECE KUTLU DOĞUM İLE KALMASIN"

Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise zor dönemden geçen Türk-İslam aleminin birliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti ve "İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz sadece Kutlu Doğum ile kalmaz, daha nice programlarımızda Rabbimiz bir araya getirir bizleri." diye konuştu.

"DOĞRULUĞU GÖSTERMEKLE MÜKELLEFİZ"

Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı ve Lahey Din İşleri Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Ünver de Kutlu Doğum'un Hollanda adına hayırlı ve bereketli olması yönünde temennide bulundu. Ünver "Belki biz farkında olmuyoruz fakat biz, bütün insanlık için örnek kılınmış bir ümmetiz. Bizler sadece Müslümanlara değil, bütün Hollandalılara, bütün Avrupa'ya ve bütün dünyaya doğruluğun, istikametin güzelliğin ne olduğunu göstermekle yükümlü mükellef bir ümmetiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar