IŞİD 4 Türk mühendisini serbest bıraktı

Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından kaçırılan 42 işçi serbest bırakıldı. Aralarında 4 Türk mühendisin de bulunduğu işçilerin Samara’da bir Türk inşaatında görev yaptığı öğrenildi.IŞİD’in bölgede ilerlemesi...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD 4 Türk mühendisini serbest bıraktı

Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından kaçırılan 42 işçi serbest bırakıldı. Aralarında 4 Türk mühendisin de bulunduğu işçilerin Samara’da bir Türk inşaatında görev yaptığı öğrenildi.

IŞİD’in bölgede ilerlemesi üzerine Samara bölgesinde bulunan Türk şirketi şantiyesini tahliye etme kararı aldı. Tahliye sırasında IŞİD militanları işçileri rehin aldı. 4 Türk mühendis ile Türkmen ve Filipinlilerin bulunduğu 42 kişi rehin alındı.

IŞİD tarafından rehin alınan işçiler kapalı bir yerde göz altında tutuldu. Yaşadıkları o zor günleri anlatan Türk mühendisler; Fatih Önder, Cem Tezel, Recep Kara ile Ömer Asil su içerek hayatta kalmaya çalıştıklarını söylediler.

Türk mühendisler IŞİD militanları tarafından kafalarına silah dayandığını ifade etti. 5 gün kapalı bir yerde tutulduklarını belirten Türk işçiler, yanlarında bulunan Filipinli Hıristiyanların da Kelimey-i Şahadet getirerek kurtulduklarını kaydetti.

Kerkük’te bulunan Türkmen yetkililerin devreye girmesiyle serbest bırakılan işçilerin Türkiye’ye gönderileceği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar