IŞİD, 100 ABD Askeri İçin Ölüm Çağrısı Yaptı

ABD Savunma Bakanlığı, Irak Şam İslam Devleti'nin 100 askere yönelik tehdidiyle ilgili olarak inceleme başlattığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD, 100 ABD Askeri İçin Ölüm Çağrısı Yaptı

Askerlerin listesi, IŞİD'le bağlantılı bir listede yer aldı ve bu bireyleri öldürmeleri için örgütün destekçilerine çağırma yapıldı. Örgüt, askerlere ilişkin teferruatları bilgisayar sunucuları ve veri tabanlarına sızarak elde ettiğini duyurdu. Ancak Amerikalı yetkililer, bu bilgilerin çoğunun zaten kamuya açık kaynaklarda yer aldığını söyledi. Bir güvenlik yetkilisi yaptığı izahatda, listede ismi geçen askerleri bilgilendirdiklerini söyledi. Kendilerine 'İslam Devleti (IŞİD) Hack'leme Birimi' adını verici grup, söz konusu askerlerin IŞİD'i gaye sektör operasyonlara katıldığını öne sürdü.

'SON ADIMI ATIN'

teşkilat ABD'de yaşayan destekçilere 'son adımı atıp' listede ismi geçen askerlerin 'icabına bakmaları'çağrısını yaptı.

ABD'DEN ASKERİ PERSONELİNE GÜVENLİK UYARISI

Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi Amerikan medyasına 'Bilginin doğruluğunu teyit edemem. Ama inceliyoruz' dedi. Amerikan donanmasının sözcüsü de izahatsında askeri personelden internetteki güvenliklerine dikkat etmeleri ve gizlilik ayarlarını gözden geçirmelerini isteyeceklerini söyledi.

EYLÜL'DEN BU YANA SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

ABD ve müttefikleri Eylül'den bu güne Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenliyor. IŞİD Irak ve Suriye'de oldukça çok alanı ele geçirmiş durumda.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar