Hoşyar Zebari: Kürtlerin Irak'ta yaşama garantisi cumhurbaşkanlığı koltuğudur

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, cumhurbaşkanlığı koltuğunun Irak'ta yaşayan Kürtlerin yaşama garantisi olduğunu ifade etti. Arabiye televizyonuna konuşan Zebari, Irak’ta cumhurbaşkanlığı koltuğunun Kürtlerin hakkı olduğunu ve...

Google Haberlere Abone ol
Hoşyar Zebari: Kürtlerin Irak'ta yaşama garantisi cumhurbaşkanlığı koltuğudur

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, cumhurbaşkanlığı koltuğunun Irak'ta yaşayan Kürtlerin yaşama garantisi olduğunu ifade etti. Arabiye televizyonuna konuşan Zebari, Irak’ta cumhurbaşkanlığı koltuğunun Kürtlerin hakkı olduğunu ve Kürt siyasi partilerin tek aday üzerine anlaşmaları gerektiğini söyledi. Zebari,"Cumhurbaşkanlığı koltuğu Kürtlerin Irak'ta yaşama garantisidir. Onun için Kürt siyasi partileri, tek aday üzerine anlaşarak Irak'ın farklı siyasi gruplarını da ikna etmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

ABD'nin Irak’ın içişlerine karışıp karışmadığı sorusu üzerine Zebari," ABD, Türkiye, İran, Arap ülkelerinin Irak üzerinde etkisi vardır. Ama kimse direkt olarak Irak'ın içişlerine karışamaz ve bu kabul edilir bir şey de değildir." şeklinde yanıt verdi.

CİHAN

Yorumlar