Güney Kore sineması Hollywood’la yarışıyor

Yerli filmlerin hala Hollywood filmlerine karşı koyarak geniş kitleyi toplamayı başardığı Güney Kore film endüstrisinde bu sene Amerika yapımı filmlerin baskın olacağından endişe ediliyor.Güney Kore Film Konseyi’nden yapılan açıklamada,...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore sineması Hollywood’la yarışıyor

Yerli filmlerin hala Hollywood filmlerine karşı koyarak geniş kitleyi toplamayı başardığı Güney Kore film endüstrisinde bu sene Amerika yapımı filmlerin baskın olacağından endişe ediliyor.

Güney Kore Film Konseyi’nden yapılan açıklamada, bu yılın ilk yarısında Kore yapımı filmlerinin, 40 milyon kişi tarafından izlendiği ve bunun toplam izleyicilerin yüzde 44,5'ini oluşturduğu belirtildi.

Öte yandan, aynı dönem için Hollywood yapımı filmlerini 45 milyon kişinin, yani toplam izleyicilerin yüzde 50,3'ünün izlediği bildirildi.

Kore Film Konseyi yetkilisi, son üç yılda yerli yapım filmlerini izleyenlerin sayısında hızlı bir düşüşün yaşandığını ifade etti.

Bunun sebebinin ise yerli film endüstrisinde son yıllarda ilgi çekici filmlerin yapılamadığı ve çevrilen filmlerde, para kazandıran aktörlerin kullanılmasına rağmen, izleyicilerin ihtiyaç ve zevklerine uygun yapımların sunulamadığı belirtildi.

Bu sene gösterime giren yerli filmlerden sadece ‘Şüpheli Kız’ (Susanghan Kınyo) adlı yapımın sinemalarda dört milyon kişilik bir izleyici kitlesini toplayabildiği belirtildi.

Yazın Kore sinemalarında gösterime girecek olan ‘Transformer: Age of Extinction’, ‘Dawn of the Planet of the Apes’ gibi filmlerin baskısına uğrayan Kore film endüstrisi, ‘Kundo: Şahlanma Devri’ ve ‘Kükreyen Akımlar’ gibi yerli yapımlarına büyük ümit besliyor. CİHAN

Yorumlar