Güney Afrika’da iki madencinin cesedine ulaşıldı

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde terk edilmiş bir altın madeninde mahsur kalan kaçak madencilerden 2’sinin cesedine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika’da iki madencinin cesedine ulaşıldı

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde terk edilmiş bir altın madeninde mahsur kalan kaçak madencilerden 2’sinin cesedine ulaşıldı. Şu ana kadar 25 madenci kurtarılırken, halen yer altında 10 madenci olduğu tahmin ediliyor.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, madenciler silahlarıyla yer altına indi ve rakip gruplar arasında çatışma çıktı. Benoni bölgesindeki madenin çıkışını dikenli tel örgülerle kapatan ve nöbet bekleyen polis, kurtarılan madencileri tutukladı.

Benoni’de bir çok işletilmeyen maden bulunuyor ve özellikle komşu Lesotho, Mozambik ve Zimbabve gibi ülkelerden gelen işçiler altın arıyor.
Kurtarma ekibi ER24’ten yapılan açıklamada riskli olduğu için kurtarma ekiplerinin inemediği madende, bir cesedi kaçak madenciler yukarıya taşırken, Zimbabweli olduğu söylenen diğer madencinin cesedi halen yer altında.

Pazar günü madenden gelen çığlıkların duyulması üzerine devriye gezen polisin müdahale ettiği olayın, şiddetli yağışların ardından kayaların yeni açılan tüneli kapatması ile gerçekleştiği anlaşıldı.
ER24, felaketin yaşandığı ilk gün yaklaşık 200 kişinin göçük altında kaldığını bildirirken, en son açıklamasında sadece 10 kişinin yeraltında olduğunu belirtti. Öte yandan madenciler tutuklanmamak için yardımı reddediyor.

Güney Afrika’da sadece 2008 yılında altın sektörü kaçak madencilikten yaklaşık 509 milyon dolar zarar etti.

CİHAN

Yorumlar