Davutoğlu: Srebrenitsa’yı herkes unutsa biz unutmayacağız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, herkes unutsa dahi kendilerinin Srebrenitsa’yı unutmayacaklarını kaydetti. Davutoğlu, “Srebrenitsa'yı herkes unutsa ve unuttursa biz unutmayacağız.” dedi. Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Srebrenitsa’yı herkes unutsa biz unutmayacağız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, herkes unutsa dahi kendilerinin Srebrenitsa’yı unutmayacaklarını kaydetti. Davutoğlu, “Srebrenitsa'yı herkes unutsa ve unuttursa biz unutmayacağız.” dedi.

Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük soykırımın yapıldığı Srebrenitsa'nın 19. yıl dönümü vesilesiyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir mesaj yayımladı. Davutoğlu, “Srebrenitsa'yı herkes unutsa ve unuttursa biz unutmayacağız” değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, Twitter’deki resmi hesabından yaptığı değerlendirmede, katliamın yıl dönümünde şehitleri rahmetle andığını kaydetti. Davutoğlu, “Srebrenitsa'da 20. yüzyılın bu insanlık dışı katliamının yıl dönümünde tüm şehitleri rahmetle anıyorum. Srebrenitsa'yı herkes unutsa ve unuttursa biz unutmayacağız. Geçmişte uluslararası toplumun hatalarından ders çıkarıp Balkanlar'da barış ve istikrar için çalışmaya devam edeceğiz.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar