Barzani, Türkmenlerle özel toplanacak

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrine sürpriz bir ziyarette bulunan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani’den, Türkmenler özel toplantı istedi. Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Kerkük’ün Şorav bölgesindeki bürosunu ziyaret eden...

Google Haberlere Abone ol
Barzani, Türkmenlerle özel toplanacak

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrine sürpriz bir ziyarette bulunan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani’den, Türkmenler özel toplantı istedi.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Kerkük’ün Şorav bölgesindeki bürosunu ziyaret eden Mesut Barzani, Arap ve Kürt temsilcilerle bir araya geldi.

Toplantıya davet edilen Türkmenler ise genel toplantıya katılmak istemediklerini bildirdi. Barzani ile özel görüşmek isteyen Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi, Kerkük İl Meclisi Türkmen Başkanı Hasan Turan ile Kerkük İl Meclisi Türkmen üyesi Nevzat Hüseyin’in talebine Barzani olumlu yanıt verdi.

Ancak Arap ve Kürt guruplarla yapılan toplantının uzun sürmesi üzerine Türkmenlerle özel toplantı başka tarihe ertelendi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Kerkük İl Meclisi Türkmen üyesi Nevzat Hüseyin, genel toplantıya kendilerinin katılmak istemediklerini açıkladı.

Hüseyin, "Erşad Salih, Hasan Turan’la birlikte toplantı yerine gittik. Ancak genel toplantıya katılmak istemediğimizi belirttik. Kendilerinden (Barzani) baş başa ve özel bir toplantı istedik. Onlarda bu isteğimize olumlu cevap verdi. Bizde döndük. Ancak toplantının uzaması ve Barzani’nin Erbil’de randevusu olması üzerine başka zamana kaldı." dedi.

Yarın Erbil’de Barzani ile görüşme ihtimalinin olabileceğini söyleyen Hüseyin, Kerkük’te siyasi sorunları bir kenara bırakılıp teröre karşı birleşme zamanı olduğunu söyledi.

Düşmana karşı tek vücut olarak savaşılması gerektiğini kaydeden Hüseyin, Peşmerge gücünü Irak ordusuna bağlı bir güç olarak gördüklerini ifade etti. Peşmerge kuvvetlerinin kendilerini korumalarından memnuniyet duyduklarını vurgulayan Hüseyin, Irak’ın tek parça olduğuna dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar