Bakan Davutoğlu, Bosna'ya geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Tunus ziyaretinin ardından Bosna-Hersek'e geleceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu, Bosna'ya geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Tunus ziyaretinin ardından Bosna-Hersek'e geleceği öğrenildi.

Temaslarına yarın başlayacak olan Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri Zelyko Komşiç, Bakir İzzetbegoviç ve Neboyşa Radmanoviç ile ayrı ayrı görüştükten sonra Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ve İslami Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi ile bir araya gelecek. Ziyaretin sonunda Davutoğlu, AB'nni Bosna-Hersek Yüksek Temsilci Valentino İnziko ile görüşecek.

Davutoğlu'nun ziyareti Bosna-Hersek'te geçtiğimiz günlerde şiddetlenen sokak gösterilerinin ardından gerçekleşiyor. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bosna-Hersekli kardeşlerimizin sorunlarını ve taleplerini duyurmak, çözümsüzlüklere karşı tepkilerini göstermek amacıyla barışçı gösteri yapma haklarına saygı duyulmakla beraber, gösteriler sırasında hukuk içinde kalınması ve şiddetten uzak durulması gerektiğine inanılmaktadır." denildi.

Açıklamada, "Kamu binalarının yakılması, bütün Bosna-Herseklilerin özenle koruması gereken Cumhurbaşkanlığı binasına zarar verilmesi ve çok sayıda polisin yaralanması Bosna-Hersek'in ihtiyaç duyduğu barış, güvenlik ve istikrar ortamına zarar vermektedir. Olaylar sırasında Bosna-Hersek arşivlerinin hasar görmesi üzüntümüzü daha da artırmıştır." ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar