Bağdat'ta gönüllü siviller IŞİD’le savaş için kamyonlarla cepheye taşınıyor

Yüzlerce Iraklı, Musul’u kontrol altına aldıktan sonra hızla başkent Bağdat’a doğru ilerleyen IŞİD ile savaşmak için cepheye taşınıyor. Irak yönetimi, teslim olan Iraklı askerler yerine savaşacak gönüllülere silah sağlayacağını...

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta gönüllü siviller IŞİD’le savaş için kamyonlarla cepheye taşınıyor

Yüzlerce Iraklı, Musul’u kontrol altına aldıktan sonra hızla başkent Bağdat’a doğru ilerleyen IŞİD ile savaşmak için cepheye taşınıyor. Irak yönetimi, teslim olan Iraklı askerler yerine savaşacak gönüllülere silah sağlayacağını duyurmuştu.

Al-Muthana Askerî Havaalanı'nda toplanan gönüllüler, kamyonlarla askeri birliklere götürülüyor.

Gönüllü olarak yazılan taksi şoförü Ali Fadhil, “Maaş, para istemiyoruz. Ülkemiz için fedakârlıkta bulunuyoruz. IŞİD’e ve arkasındaki güçlere Iraklıların ülkelerini asla terk etmeyeceklerini göstereceğiz.” diye konuştu.

Yevmiye usulü çalışan Ali Sahib adlı Iraklı, “Ülkemizi korumak ve Musul’u kurtarmak istiyoruz. IŞİD’i sınırlara kadar süreceğiz.” dedi.

Arkamda üç çocuk ve eşimi bırakıyorum diyen Salam Jabbar da, “Buraya tüm kuvvetimle IŞİD’i bu kutsal topraklardan atmak için geldim. IŞİD Sünni, Şii ve diğerleri arasında hiçbir fark gözetmiyor. Onlar, başka bir ülkeden gelen kâfirler.” ifadelerini kullandı.

Hafta içinde Irak askerlerinin silahlarını bırakarak bulundukları askeri kışlaları terk etmesiyle kolaylıkla Musul ve Tikrit’i ele geçiren IŞİD, ciddi bir direnişle karşılaşmadan Bağdat’a doğru ilerliyor. CİHAN

Yorumlar