Angkor Vat’ın yanına Kuzey Kore müzesi problem oldu

Kamboçya’nın ünlü tarihi eseri Angkor Vat’ın yanına yapılan Kuzey Kore müzesi, iki ülke arasında probleme neden oldu.Kuzey Kore, 3 yıl önce 15 milyon dolarlık bir bütçe ile Kamboçya’nın dünya harikası olan Angkor Vat adlı tapınağının...

Google Haberlere Abone ol
Angkor Vat’ın yanına Kuzey Kore müzesi problem oldu

Kamboçya’nın ünlü tarihi eseri Angkor Vat’ın yanına yapılan Kuzey Kore müzesi, iki ülke arasında probleme neden oldu.

Kuzey Kore, 3 yıl önce 15 milyon dolarlık bir bütçe ile Kamboçya’nın dünya harikası olan Angkor Vat adlı tapınağının yanına bir müze inşa etmişti. Müze, ölen lider Kim Jong-il’in resimleri ve heykellerinin olduğu bir panaroma müzesiydi. Müzenin inşası bitmesine rağmen, müze halen ziyaretçilere açık değil.

Kuzey Koreli yetkililerden alınan bilgiye göre, otopark ve bilet satış bürolarının tamamlanmamasından dolayı, müze ziyaretçilere açılamıyor. Fakat Kamboçya Kültür Müsteşarlığı’ndan alınan bilgiye göre ise sorunun iki ülke arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

Verilen bilgiye göre, Kuzey Kore tarafı Angkor Vat’ı ziyaret edecek olan turistlerin, kendi müzelerinden bilet almasını şart koyuyor. Kamboçya tarafı ise Angkor Vat’a gelen her turiste böyle bir şart koyamayacaklarını savunuyor.

CİHAN

Yorumlar