Almanya'nın en başarılı siyasetçisi yine Merkel

Almanya’da halkın nabızını tutmak için aylık olarak yapılan anketlerden Başbakan Angela Merkel yine ilk sırada çıktı. “Deutschlands Beste! / Almanya’nın En İyisi” listesinde Merkel yine ilk sıraya oturdu.ARD Deutschlandtred tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın en başarılı siyasetçisi yine Merkel

Almanya’da halkın nabızını tutmak için aylık olarak yapılan anketlerden Başbakan Angela Merkel yine ilk sırada çıktı. “Deutschlands Beste! / Almanya’nın En İyisi” listesinde Merkel yine ilk sıraya oturdu.

ARD Deutschlandtred tarafından yaptırılan ankete katılanların yüzde 71’i ülkedeki siyasetçilerden Angela Merkel'i başarılı bulduğunu söyledi. Buna gerekçe olarak ise Şansölye’nin “işini çok iyi veya iyi yaptığı” görüşünü dile getirdi.

Söz konusu oran bir önceki aya göre 5 puanlık artışa karşılık geliyor. Almanya’da yaşayanlar Merkel’in özellikle AB sürecinde İngiltere ile ortaya çıkan krizi iyi yönettiği ve bunda da başarı kazandığını düşünüyor.

AB Komisyonu Başkanlığı için Jean Claude Juncker’i aday gösteren Merkel, İngiliz Başbakan David Cameron’dan gelen itirazları ustalıkla aşmış ve sonunda adayını seçtirmişti.

Merkel’den sonra Almanya’da en başarılı bulunan politikacı ise Sosyal Demokrat Partili Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier oldu.

Ankete katılanların yüzde 69’u Hıristiyan Demokratik Birlik Partili Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin (yüzde 64) hemen üzerinde Steinmeier’i başarılı bulduğunu söyledi.

En çok sevilen muhalefet partisi lideri ise Sol Parti’den Gregor Gysi oldu ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile 6. sırayı paylaştı. Onların hemen önünde ise Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft ile Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel yer aldı. CİHAN

Yorumlar