Alman devlet televizyonu ırkçı reklam spotunu yayınlamayacak

Almanya'da rkçı ve yabancı düşmanı söylemleriyle tanınan Pro NRW’nin, Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırlattığı reklam filmi mahkeme tarafından yasaklandı. Alman devlet televizyonu ARD’nin söz konusu spotu yayınlamayacağı duyuruldu.Almanya’da...

Google Haberlere Abone ol
Alman devlet televizyonu ırkçı reklam spotunu yayınlamayacak

Almanya'da rkçı ve yabancı düşmanı söylemleriyle tanınan Pro NRW’nin, Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırlattığı reklam filmi mahkeme tarafından yasaklandı. Alman devlet televizyonu ARD’nin söz konusu spotu yayınlamayacağı duyuruldu.

Almanya’da yabancı düşmanı ve ırkçı söylemlerle dikkat çeken Pro NRW, gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için reklam spotu hazırlattı.

Alman birinci devlet televizyonu ARD’nin yayınlanması talebiyle bu kanala bağlı RBB’ye iletilen reklam spotu, kanal yönetimi tarafından kabul edilmedi.

Konuyu mahkemeye taşılan Pro NRW’ye mahkemeden cevap geldi. Söz konusu reklam filminin “halkı kin ve nefrete sevk ettiği, ırkçı ve yabancı düşmanı söylemler içerdiği” gerekçesiyle yayınlanmasına yasak getirildi.

Bu gelişmeden sonra reklam filmini geri çeken Pro NRW başka bir spot hazırlatarak kanala gönderdiğini duyurdu.

ARD’ye bağlı bölgesel kanal RBB yeni gönderilen parti reklam spotunun sakıncalı ögelerden arındırıldığını ve bu nedenle de yayınlanacağını açıkladı.

Yasaklanan bir önceki reklam filmi; başta mülteciler, Müslümanlar ve Romenler olmak üzere yabancılara karşı ırkçı söylemler içeriyordu. CİHAN

Yorumlar